Tijdens het optreden van het A-orkest bij de officiële opening van ons nieuwe gebouw vroeg burgemeester Marc-Jan Ahne of hij ook even het woord mocht voeren. Groot was de verrassing bij de vele aanwezigen dat de burgemeester zijn ambtsketting omdeed en Bert van Elburg en Gerrit Horsman vroeg naar voren te komen.

De heer Ahne mocht mededelen dat het onze koning Willem Alexander heeft behaagd om deze beide SDG-ers te benoemen als lid in de orde van Oranje Nassau. Bert en Gerrit werden onafhankelijk van elkaar toegesproken en geprezen voor hun grote verdiensten voor Soli Deo Gloria en in het bijzonder voor het ontwikkelen van de muziekcultuur in Ommen.

Bert van Elburg

Bert van Elburg is inmiddels 56 jaar lid van SDG. Hij begon bij SDG op de bugel, maar later is hij overgestapt naar euphonium. Als talentvolle jonge muzikant gaf hij al op zijn 16de les aan jeugdleden, iets wat hij heel lang gedaan heeft. Hij is dirigent geweest van het jeugdorkest en invaldirigent bij het A-orkest van SDG. Ook was hij jaren lid van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en won hij menig solistenconcours. Tussen 1971 en 2013 is hij bestuurslid geweest, het overgrote deel daarvan met de functie penningmeester. Die rol heeft Bert ook vervuld bij de Brassband David uit Zwolle. Verder was Bert mede-oprichter van HaFaMO, en ook van deze stichting was hij penningmeester. Bert van Elburg was een bedreven en secuur boekhouder, die echt de fijne kneepjes van het boekhoudvak beheerste, en bijvoorbeeld ook alles wist over subsidies. Inmiddels is Bert gestopt met zijn bestuursactiviteiten, maar hij bespeelt nog steeds met veel plezier de bariton in het A-orkest van SDG.

Gerrit Horsman

Gerrit Horsman is in 1962 lid geworden van SDG. Hij is dus inmiddels 52 jaar lid van onze vereniging en een niet weg te denken persoon bij SDG Ommen. Gerrit heeft bij SDG jarenlang op de hoorn gespeeld. Daarnaast is hij vele jaren bestuurslid geweest. Daarnaast heeft hij van 2002 tot 2011 in de Taakgroep van de Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Oost- West Nederland gezeten. Ook daar maakte men graag gebruik van de multifunctionele inzet van Gerrit. Maar Gerrit staat bij SDG vooral bekend als de persoon die gaat over het oud-papier. Als oud-papier functionaris maakt hij sinds jaar en dag de lijsten voor de SDG-leden wanneer ze aan de beurt zijn. Eigenlijk regelt Gerrit alles wat met het oud-papier te maken heeft. Hij heeft ook de contacten met de gemeente en de zusterverenigingen en met het bedrijf dat de containerwagen levert. Ondanks dat hij enkele jaren geleden zijn hoorn aan de spreekwoordelijke wilgen hing, is Gerrit lid gebleven van SDG en nog steeds als papierfunctionaris actief. Ook regelt hij als orkestmanager veel praktische zaken tijdens de optredens van het A-orkest en is hij sinds kort een van de beheerders van ons nieuwe gebouw. Ja, als je Gerrit Horsman iets laat regelen weet je zeker dat het voor elkaar komt.

DSC_9782_Custom.jpg

DSC_9774_Custom.jpg

1506733_376023085890661_5126415825914176395_n.jpg
(Foto: Ineke Fotolavie)

Meer foto's in het fotoalbum