Muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) uit Ommen bestaat in 2015 80 jaar. SDG is een bloeiende muziekvereniging met twee afdelingen, een fanfare- en slagwerkafdeling. Bij SDG heeft de jeugd de toekomst. In totaal heeft de vereniging bijna 130 leden waarvan meer dan de helft jonger dan 25 jaar is. 

Zowel het fanfare-orkest als het slagwerkensemble heeft twee jeugdensembles. Hierin leren de jongste muzikanten van SDG op een leuke en gezellige manier met elkaar muziek te maken. Voor de jeugdleden van SDG worden in het jubileumjaar 2015 allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Het B-slagwerkensemble (de slagwerkers in de leeftijd van 12 tot circa 18 jaar) heeft een uitnodiging gekregen om op 31 januari mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap in theater 'de Nieuwe Kolk' in Assen.
Daarnaast organiseert SDG op zaterdag 21 maart haar jubileumconcert in multifunctioneel centrum 'de Carrousel' in Ommen, met een middagprogramma speciaal voor de jeugd. Tijdens dit concert zullen de blokfluitleerlingen van SDG voor het eerst gaan optreden. SDG heeft sinds de opening van een prachtig nieuw verenigingsgebouw in 2014 een blokfluitgroep.
Tot slot is het de bedoeling dat in juni alle jeugdleden gezellig met elkaar een weekendje weggaan.

Op zaterdag 30 mei organiseert SDG in multifunctioneel centrum 'de Carrousel' in Ommen de Ommer Music Happening. Muzikaal theater waarbij naast SDG ook verschillende koren, een dansgroep en talentvolle Ommer muzikanten op het podium zullen staan. Als speciaal onderdeel voor de Ommer Music Happening wil SDG ook een kinderkoor oprichten. Kinderen gaan dan van tevoren met elkaar leuke liedjes oefenen en ook kunnen er allerlei muziekinstrumenten uitgeprobeerd worden. De Ommer Music Happening belooft een spetterend evenement te worden!

Blijf muziekvereniging Soli Deo Gloria Ommen in haar jubileumjaar volgen of is er interesse voor bijvoorbeeld de blokfluitgroep of het kinderkoor? Ga dan naar het contactformulier. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.