'Fenomenaal', 'een feest' en 'spectaculair'. Even een greep uit de vele reacties op de Ommer Music Happening 2015 die afgelopen zaterdag plaatsvond. Het veelzijdige, verrassende programma en de muzikale uitvoering zorgde ervoor dat iedereen enthousiast was over deze mooie avond.

Het evenement, georganiseerd door muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) Ommen, vond plaats in 'de Carrousel' in Ommen. De sporthal was omgetoverd tot een prachtige concertzaal. Het programma was opgebouwd van klassiek naar pop, rock en dance. Voor de pauze brachten het slagwerkensemble van SDG, het Ommer Mannenkoor en violiste Chloë Elsenaar prachtige werken ter gehore. Onder andere 'Benedictus' van Karl Jenkins werd door bovengenoemde partijen subliem uitgevoerd.
De jonge vioolvirtuoos Chloë maakte diepe indruk met haar spel tijdens 'Czardas', waarbij ze perfect begeleid werd door Gezinus Veldman, dirigent van het Ommer Mannenkoor.

Het laatste nummer voor de pauze, de 'Walt Disney Medley', zette de toon voor de rest van het programma. De zang van Roy van Iersel, Simone Hekman en Barbara Lok werd begeleid door het slagwerkensemble van SDG. De herkenbare en aanstekelijke muziek van Disney werd prachtig ondersteund door beelden uit de bekende films op twee grote schermen naast het podium.

Na de pauze was het een waar spektakel. De act Red Man Group verraste het publiek volledig. Dankzij de interactie met het publiek en het muzikale spel was dit een van de favorieten van de avond. Deze act bestaat uit leden van het slagwerkensemble van SDG.
De andere verrassing waar het publiek laaiend enthousiast op reageerde was het optreden van DJ Rednaz, die tijdens het nummer 'This is what it feels like' van Armin van Buuren uit het niets tevoorschijn kwam. Mede dankzij de dansers van ASC Gym & Dance uit Dalfsen in een choreografie van dansschool Elle Dansé uit Ommen, zorgde dit optreden ervoor dat iedereen op het podium en in de zaal ook stond te dansen.

Dat popkoor Canta Libre uit Hardenberg geen muzikale begeleiding nodig heeft liet ze horen tijdens het nummer 'Royals'. Deze bekende hit van artiest Lorde werd a capella ten gehore gebracht. Dit popkoor zorgde tevens voor de muzikale ondersteuning in alle medleys.

Na gitaargeweld in het symfonische metalnummer 'Moondance' en swingende oldies tijdens de 'Let's Dance Medley' was het optreden van Simone Hekman met haar zoon Jannick een prachtig rustmoment. Hun optreden met een medley van de nummers 'Samen voor altijd' en 'Echte vrienden' ontroerde velen in het publiek.

Met de toegift 'Love is all', waarbij alle deelnemende artiesten het podium deelden en het publiek luidkeels meezong, kwam er een einde aan de Ommer Music Happening 2015.

Kijk voor alle foto's in ons FOTOALBUM

 DSC 9355

DSC 8892

DSC 8870 1

 

DSC 8908

DSC 9113

DSC 9164

DSC 9214