Zaterdag 30 januari neemt ons A-slagwerkensemble deel aan het Nederlands Kampioenschap (NK) voor slagwerkensembles. Dit NK vindt plaats in theater De Nieuwe Kolk te Assen. Het optreden van SDG is omstreeks 21.15 uur.

Tijdens het NK speelt SDG Ommen de volgende werken:

  1. Santorini van de Griekse pianist Yanni in een arrangement van Alfred Willering
  2. Gaelforce van Peter Graham in een arrangement van Menno Bosgra
  3. Atlantis van Menno Bosgra
  4. Schindler’s List in een arrangement van Theo van Kruistum. Dit laatste werk zal in samenwerking met violiste Chloë Elsenaar worden gespeeld.

SDG Ommen wist zich voor het NK in Assen te plaatsen door een prachtig resultaat te behalen tijdens het concours op 14 november jl. in Drachten. In Assen nemen de slagwerkers uit Ommen het in de hoogste divisie op tegen slagwerkensembles uit Doornenburg, Gendt, Delfzijl en Elspeet.

Donderdagavond 28 januari concert in Ommen

Ter voorbereiding organiseert SDG Ommen op donderdagavond 28 januari een concert in het verenigingsgebouw aan de Korenmolen 20 te Ommen. Naast het A-slagwerkensemble van SDG Ommen verzorgen ook de malletband van Oranje Bolsward en het B-slagwerkensemble van SDG Ommen een optreden. De drie ensembles staan onder leiding van dirigent Roel Jan Jongsma. Het concert op donderdagavond 28 januari begint om 20.00 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk.

Foto A slagwerkensemble SDG Ommen 1 Custom