Zaterdagavond 9 april 2016 heeft ons A-orkest onder leiding van dirigent Jos Zegers een heel mooi resultaat neergezet op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) in Drachten. Het orkest kwam uit in de hoogste divisie, waar het moeilijke stuk "Armeense Rapsodie Nr. 3" werd uitgevoerd. De 3-koppige jury beoordeelde het optreden van de Ommer muzikanten met een mooie 85 punten, goed voor een ruime eerste prijs.

Het uitgevoerde werk is oorspronkelijk geschreven voor een professioneel orkest, maar de leden van SDG Ommen hebben het zich in drie maanden helemaal eigen gemaakt, waardoor dit prachtige resultaat mogelijk was. Met een tevreden en trots gevoel konden de leden weer terugkeren naar Ommen, waar in het eigen muziekgebouw werd geproost op de mooie score.
De dag begon om 13.30 uur in het eigen gebouw, waar de Armeense Rapsodie Nr. 3 nog een keer werd doorgespeeld. Om 15.00 uur was het vertrek naar Drachten, waar om 17.00 uur de loting voor de 1ste divisie plaatsvond. Deze loting bepaalde dat SDG als tweede orkest aan de beurt was. Om 18.15 uur arriveerde het orkest in de inspeelruimte. Hier werd afgestemd en werden nog een aantal delen van de “Armeense” doorgespeeld. Vervolgens werd het orkest door een vaste begeleidster van de organisatie en onze eigen manager Gerrit Horsman naar het podium begeleid. Om 18.50 uur was het moment daar dat de muzikanten uit Ommen het podium opkwamen, onder luid applaus van het aanwezige publiek, waaronder veel supporters uit Ommen. Na het optreden overheerste het gevoel dat er een enorme prestatie was neergezet door het orkest. Het was vervolgens wachten tot 23.10 uur, het moment waarop de uitslag bekend werd gemaakt: een eerste prijs met 85 punten. Een heel mooi resultaat. Geen winnaar, maar dat was ook zeker niet de verwachting. Winnaar is geworden het orkest van Oranje Grootegast.

De foto's zijn gemaakt door Alfred Webbink.