Arjo Olsman

Nog één week te gaan en dan reizen we af naar ‘Kirchroa’ waar Rolduc weer onze thuisbasis is. Een seizoen lang veel repeteren en concerteren begon ongeveer twee jaar geleden. De slagwerkensemble-commissie (SEC) is toen begonnen met de eerste lijnen uitzetten voor het WMC. Er is erg veel werk verzet door de SEC. In eerste instantie het samenstellen van het muzikale programma, daaropvolgend de zorg om het financiële plaatje rond te krijgen. Daar omheen natuurlijk de organisatie van diverse weekenden ter voorbereiding. Ik denk dat de SEC geslaagd is in het doel om een geweldig programma samen te stellen. Bij de afgelopen try-outs reageerde het publiek erg enthousiast! Een niet onbelangrijk item. Organisatorisch hebben we het ook op de rit, alle ingrediënten voor een onvergetelijk weekend zijn aanwezig!

Inmiddels zijn er twee WMC-weekenden geweest en zijn de eerste scores van de slagwerkwedstrijden ook bekend. We moeten ons hier niet door in de war laten brengen. Op de scores hebben we geen invloed. Waar wij zeker wel invloed op hebben is spelen als één groep met bezieling en passie! Natuurlijk wil je winnen en als men later vraagt wat je mooiste herinnering is, wordt het winnen van prijzen al gauw als hoogtepunt genoemd. Maar, wat nog veel belangrijker is dat wij wederom de mogelijkheid krijgen om op het hoogste podium van de amateurmuziek voor een groot publiek met vele aanwezige muziekkenners te acteren. Ons eerste doel is om de zaal te laten genieten van geweldige muziek. Daaropvolgend is de belangrijkste en mooiste beloning die je kunt krijgen een staande ovatie. Deze uitdaging kunnen we zeker aan. Hoe dat uiteindelijk beloond gaat worden hebben we niet in de hand.

Ik ben trots op onze groep waar respect, vriendschap en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Ik hoop dat dit belangrijkste vaandel (of ‘vlagge’) nog lang met ons meegaat.

 2. Arjo Olsman  3. Arjo Olsman  1. Arjo Olsman