Dinsdagavond was het dan eindelijk zover. De kinderen van groep 5 van Het Koloriet hebben een concert gegeven.
Na tien weken hard te hebben gewerkt, mocht het resultaat er zeker zijn! Onder luid applaus kwamen de jonge muzikanten van het Junior Schoolorkest binnen. Na een korte opening begonnen ze meteen een aantal nummers zelf te spelen.Wat ging het goed!

Daarna was het de beurt aan het B- en C-orkest van SDG Ommen. Deze muzikanten spelen natuurlijk al een tijdje langer, maar voor sommige was dit in verband met corona ook hun eerste concert. Natuurlijk erg spannend allemaal.
Het publiek heeft ook een paar ritmes meegespeeld en ervaren hoe lastig dit kan zijn. Tijdens de lessen is een aantal kinderen ook dirigent geweest. Dit hebben we ook even laten zien tijdens het concert. Daarna mocht zelfs een jongen in het publiek even de maestro zijn.

Als afsluiting heeft het Junior Schoolorkest samen met het B-orkest een paar nummers gespeeld. Wat was het een geweldige muzikale avond! Junior Schoolorkest van Het Koloriet, heel erg bedankt voor dit geweldige concert!

Klik hier voor de foto's

Zaterdag 8 oktober 2022 wordt in Ommen de Jeugd Sla-Je-Slag Cup 2022 georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt deze keer georganiseerd door muziekvereniging SDG Ommen.

Wil je als slagwerkgroep de uitdaging aangaan om je te meten met andere jeugdslagwerkgroepen? Schrijf je dan snel in voor de ‘Jeugd Sla-Je-Slag Cup 2022’.

Jeugdslagwerkgroepen, samengesteld uit alle voorkomende melodische en niet-melodische slaginstrumenten, kunnen zich inschrijven voor het evenement. Maximaal 10 groepen worden in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan de wedstrijd. Iedere groep wordt beoordeeld vanuit de jeugddivisie.

Hieronder zijn de documenten te downloaden met meer informatie over het evenement. Hierbij is ook een inschrijfformulier. Inschrijven voor de Jeugd Sla-Je-Slag Cup 2020 is mogelijk t/m 30 juni a.s.

docxInschrijfformulier_SJS_2022.docx

pdfReglement_Jeugd-sla-je-slag_2022.pdf

pdfUitnodiging_SJS_2022.pdf

Dat verschillende uitoefeningen van cultuur samen kunnen komen in één concert was op zaterdag 14 mei te horen in de Carrousel in Ommen, dit allemaal binnen het thema Windkracht. Het was een ander concert dan u van ons gewend bent. Het publiek kon genieten van een afwisselend en verfrissend concert.

 De presentatie van het concert lag in handen van Bert Groothedde. Hij was de verbindende factor tussen de verschillende cultuurdisciplines.

Samen met het popkoor X-cream uit Dedemsvaart was er muzikaliteit te horen. Maar dit was niet het enige.  Riks Siemons van vliegermuseum Space Art vertelde over hoe de windkracht werkt bij het vliegeren. Promovendus religiewetenschapper Arjan Sterken nam het publiek mee in mythen en sagen rond het thema Windkracht. De lezing werd in dialect gedaan.

 Na de pauze was het de beurt aan de fanfare. Het A-orkest maakt onder de leiding van Marten van der Wal komende zomer haar debuut op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Het Windkrachtconcert gaf het orkest de gelegenheid om het gehele programma ten gehore te brengen en verder te bouwen richting het WMC. Stadsdichter Maxine Overweel en junior stadsdichter Brechtje van Dijk hadden prachtige gedichten geschreven die werden voordragen tijdens deze avond. Ook werden er informatieve filmpjes over de Ommer molens vertoond.

 Over het thema Windkracht is ook een poëziewedstrijd uitgeschreven voor de Ommer bevolking.

De winnaar van deze wedstrijd werd tijdens het concert bekend gemaakt, de jury bestaande uit Maxine Overweel en Brechtje van Dijk hadden het gedicht van Monique Everlo uitgekozen als winnaar.

Klik hier voor foto's

Op zaterdag 14 mei organiseert Muziekvereniging Soli Deo Gloria een zeer divers evenement met het thema Windkracht: het evenement dat lucht in beweging zet! 
 
Muzikanten zetten lucht in beweging door al blazend lucht om te zetten in muziek. Op 14 mei wordt getoond hoe wind en lucht nog meer in beweging gezet kunnen worden. Er is hiervoor de verbinding gezocht met andere cultuurdisciplines. Popkoor X-Cream uit Dedemsvaart zal al zingend lucht in beweging zetten. Stadsdichter Maxine Overweel zal dit al dichtend doen en Arjan Sterken van de Radboud Universiteit Nijmegen zal wind vanuit in een historisch perspectief benaderen. Riks Siemons van het Vliegermuseum doet dat vanuit meteorologisch perspectief en zal laten zien wat dit betekent voor zijn passie vliegeren. 
Bewoners uit Ommen worden uitgedaagd om een gedicht te schrijven over wind en de beste inzendingen worden getoond tijdens dit evenement. SDG zal met veel windkracht muziek spelen als voorbereiding op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade van dit jaar. Speciaal gemaakte beelden zullen de verbinding tussen muziek en het thema maken.
 
Dit alles vindt plaats in de sporthal van de Carroussel op 14 mei; het weekend van de Nationale Molendag. Er zal daarom ook een bijzondere bijdrage van de Ommense molens te zien zijn. Inzendingen voor de gedichten kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het evenement begint om 19:30 uur. De zaal gaat open om 19:00 en kaarten kosten €7.50. 
 Windkracht v3

De gezamenlijke muziekverenigingen hebben de handen in elkaar geslagen om maandelijks het oude papier in de kern van Ommen op te halen. Hiermee halen zij hun broodnodige financiële bijdrage op om de verenigingen op een goede en gezonde manier te kunnen laten draaien. De muziekverenigingen halen het papier al jaren lang op en doen dit op een verantwoorde manier ism de Gemeente Ommen.

In principe is het de laatste zaterdag van de maand. De vrachtwagens vertrekken om 8.30 uur en zullen dan ook de eerste straten binnenrijden.

Klik hier voor de ophaal data of download het overzicht oudpapier.pdf en print het uit.

Subcategorieën