Steunt u SDG met de Anjeractie?

SDG collecteert al jaren voor de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Omdat het Prins Bernhard Cultuurfonds dit jaar 80 jaar bestaat én dit jaar voor de 75e keer de Anjeractie organiseert mogen collecterende verenigingen eenmalig 100% van de opbrengst zelf houden. Tot zover het goede nieuws, want door de coronacrisis is het dit jaar niet mogelijk om langs de deuren te gaan. Daarom wordt er dit jaar online gecollecteerd.

U kunt eenvoudig en veilig een bedrag aan ons doneren via https://mii.io/c/cultuurfonds-anjeractie-collecte-2020?p=38378755.

Door de coronamaatregelen hebben ook wij de afgelopen tijd minder inkomsten binnen gekregen en meer uitgaven moeten doen. Daarom zou een bijdrage zeer welkom zijn. Alvast hartelijk bedankt voor uw steun!

Onze slagwerkers Obed Redder (17) en Thomas Webbink (17) doen mee aan de nationale online solistenwedstrijd van KNMO Klankwijzer. Bekijk hier hun inzending. En stem je dan ook op dit mooie optreden?


https://www.klankwijzer.nl/nationale-online-solistenwedstrijd/inzending/ee1f75ea-f7de-44b1-badb-d12c8928ada6

(Het volledige nummer is hier te zien https://www.youtube.com/watch?v=Gk5uw6g3LXQ&feature=youtu.be)


Catching Shadows - Ivan Trevino

Tijdens het schrijven van dit marimba duet dacht componist Ivan Trevino terug aan zijn road trips met zijn goede vriend Michael Burrit (professor of percussion op de Eastman School of Music in Rochester). Tijdens die road trips ontdekte Trevino dat Burrit vaak naar rockmuziek luistert. Geïnspireerd door de road trips besloot Trevino in het stuk veel rock-achtige grooves te verwerken. Het stuk is dus gebaseerd op rockmuziek uit de playlist van Michael Burrit.

Koningsdag is normaal gesproken een drukke dag voor onze vereniging. Eigenlijk zouden we 's ochtends de aubade bij Oldenhaghen begeleiden en 's middags marcheren in de grote Koningsdagoptocht. 

Door de coronamaatregelen konden deze activiteiten niet doorgaan. Daarom hebben diverse leden van ons orkest om 10.00 uur het Wilhelmus gespeeld vanuit eigen tuin, balkon, oprit, deuropening of paddock. 

In verband met de situatie omtrent corona en de daarvoor ingestelde maatregelen, hebben we als organisatie besloten om de Jeugd Sla-Je-Slag Cup op zaterdag 20 juni aanstaande af te gelasten. Er is op dit moment voor ons als organisatie en de deelnemende verenigingen geen goede voorbereiding te garanderen.
Wij gaan daarom op zoek naar een nieuwe datum in het voorjaar van 2021. Een nieuwe datum willen we dit jaar bekendmaken. Hierover volgt te zijner tijd nader bericht.

Zaterdag 28 maart komen de vrijwilligers van De Bazuin Ommen, Crescendo Ommen en Soli Deo Gloria Ommen weer langs in de bebouwde kom van Ommen (met uitzondering van de Strangen en ten zuiden van het spoor) om uw oud papier op te halen.

We hebben speciale instructies gekregen hoe we dit kunnen doen, gelet op de Corona-crisis. We willen u verzoeken om het papier voor 08.30 uur goed verpakt of gebundeld aan de straat te zetten.

OudPapier2020

Subcategorieën