Het muzikaal seizoen is alweer voorbij. Een seizoen dat anders was dan andere jaren. Onze leerlingen hebben deze tijd niet stilgezeten, maar vrolijk muziek gemaakt. Het was fijn dat we nog een tijdje samen muziek konden maken, want dat doen we het liefst!

Doe jij komend seizoen met ons mee? Kijk op www.hafamo.nl voor meer info.

HaFaMo is een gezamenlijke initiatief van de Ommer muziekverenigingen Crescendo, De Bazuin, Soli Deo Gloria en Kunst na Arbeid Lemele voor harmonie- en fanfare-muziekonderwijs in Ommen.

Wil jij ervaren hoe leuk het is om een instrument te bespelen in een echt orkest? Geef je dan op voor ons project SoliKids. Tot de zomervakantie ga je elke week in een echt orkest een instrument bespelen dat je leuk vindt. Je kunt kiezen uit bugel, trompet, bariton of slagwerk. Woensdagmiddag 26 mei (16.30-17.00 uur) starten we met de eerste les. Het project sluiten we af met een eindconcert.

De kosten voor het project zijn €30 euro. Hiervoor krijg je 6 groepslessen van 30 minuten van een professionele docent en het instrument in bruikleen.

Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zaterdag 29 mei doen wij mee met Nl-doet. Op deze dag willen wij graag de boel in en om ons clubgebouw opknappen, zodat ons mooie gebouw nog lang mee kan.

Werkzaamheden die moeten gebeuren zijn:

- Schuren en verven van 15 kozijnen en enkele deuren

- Ramen lappen (binnen en buiten)

- Opruimen van de zolder en kasten maken op de zolder om spullen in op te ruimen

- Binnenboel schoonmaken (vloer in de was, stofzuigen, keuken schoonmaken, rooster luchtbehandeling schoonmaken, etc.)

- Onderhoud van de tuin en stoep (onkruid wieden, nieuwe planten in de tuin, stoep schoonspuiten)

Klus mee met SDG vindt plaats op zaterdag 29 mei, van 10.00 tot 14.00 uur. Het is ook mogelijk een gedeelte van deze tijd te helpen, of op een ander moment.

In verband met corona graag van te voren aanmelden via https://www.nldoet.nl/klus/klus-mee-met-sdg.

We zullen er voor zorgen dat de onderlinge afstand geborgd kan worden tijdens de klussen.

Van 28 mei tot en met 5 juni wordt er door onze muzikanten van weer gecollecteerd voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deze collecte is ook wel bekend onder de naam Anjeractie.

De opbrengst van de actie wordt door SDG besteed aan instrumenten en het ondersteunen van de opleiding van de jeugdleden. Vanwege de coronamaatregelen zijn we veel inkomsten misgelopen en daarom kunnen we uw donatie goed gebruiken.
Net als vorig jaar, vindt ook dit jaar de collecte online plaats. En ook dit jaar is de gehele opbrengst van de collecte voor SDG.

Voor donatie gebruikt u deze link: https://qr3.ideal.nl/4524f8b4-392f-4530-b647-f783251fc627

In Memoriam Karst Veurink

Met grote verslagenheid hebben wij op donderdagochtend 4 maart 2021 kennis genomen van het overlijden van ons lid Karst Veurink.

foto karst bijgesnedem Karst foto

Karst was sinds jonge leeftijd lid van onze vereniging. Karst is begonnen als slagwerker en dit met veel plezier gedaan. Zijn voornaamste instrument was Marimba, maar tijdens de straatoptredens schakelde hij moeiteloos over naar de kleine trom. Naast dat Karst spelend lid was heeft hij zich ingezet bij de organisatorische kant van onze vereniging, waaronder de nieuwbouw van ons verenigingsgebouw. In het herinneringsboek WMC 2017 schreef Karst dat hij dankbaar was voor de huldiging van zijn 25 jarig lidmaatschap en dat de jeugdleden hem in 2012 in het zonnetje hadden gezet voor zijn tomeloze inzet als jeugdcoördinator voor onze slagwerkleerlingen. Dit heeft hij met veel enthousiasme en toewijding gedaan. Waar de jeugd van SDG was kon je Karst ook vinden om ervoor te zorgen dat het hen aan niks ontbrak. Vele jeugdleden zijn door hem begeleid in spannende momenten zoals een eerste optreden of examen. Hij was de ‘papa’ voor de jeugd en daardoor één van de steunpilaren voor onze vereniging.

We wensen zijn vriendin Simone, zijn beide zoons en verdere familie heel veel sterkte en Gods nabijheid toe.

Bestuur, leden en dirigenten

Chr. muziekvereniging

Soli Deo Gloria Ommen

Subcategorieën