In Memoriam Karst Veurink

Met grote verslagenheid hebben wij op donderdagochtend 4 maart 2021 kennis genomen van het overlijden van ons lid Karst Veurink.

foto karst bijgesnedem Karst foto

Karst was sinds jonge leeftijd lid van onze vereniging. Karst is begonnen als slagwerker en dit met veel plezier gedaan. Zijn voornaamste instrument was Marimba, maar tijdens de straatoptredens schakelde hij moeiteloos over naar de kleine trom. Naast dat Karst spelend lid was heeft hij zich ingezet bij de organisatorische kant van onze vereniging, waaronder de nieuwbouw van ons verenigingsgebouw. In het herinneringsboek WMC 2017 schreef Karst dat hij dankbaar was voor de huldiging van zijn 25 jarig lidmaatschap en dat de jeugdleden hem in 2012 in het zonnetje hadden gezet voor zijn tomeloze inzet als jeugdcoördinator voor onze slagwerkleerlingen. Dit heeft hij met veel enthousiasme en toewijding gedaan. Waar de jeugd van SDG was kon je Karst ook vinden om ervoor te zorgen dat het hen aan niks ontbrak. Vele jeugdleden zijn door hem begeleid in spannende momenten zoals een eerste optreden of examen. Hij was de ‘papa’ voor de jeugd en daardoor één van de steunpilaren voor onze vereniging.

We wensen zijn vriendin Simone, zijn beide zoons en verdere familie heel veel sterkte en Gods nabijheid toe.

Bestuur, leden en dirigenten

Chr. muziekvereniging

Soli Deo Gloria Ommen

Op vrijdag 15 januari 2021 is Ivar Bjorn geboren. Ivar is de zoon van Christiaan van Elburg en Gerdineke Engberts. Beiden spelen in ons A-orkest.  We feliciteren Christiaan en Gerdineke van harte met hun zoon en Marlieke en Yannick met hun broertje.

Scan11022021154523 001 Scan11022021154523 002 Scan11022021154523 003

Kerst is normaal gesproken een drukke periode voor onze muzikanten. Maar dit jaar is alles anders. Geen kerstoptredens bij diverse basisscholen, geen optreden tijdens de kerstmarkt, geen medewerking aan diverse kerkdiensten... Zelfs muziek in de kerstnacht kan dit jaar helaas niet doorgaan. Hopelijk is dit volgend jaar allemaal weer mogelijk en kunnen we er dan extra van genieten.
Voor dit jaar hebben we een opbeurende boodschap van onze voorzitter, Herman Tip. En ook een aantal muzikanten laten van zich horen.

Wij wensen u prettige feestdagen toe! 

 
 

Help ons (financieel) in Corona tijd!

“Doneer hier!”

Helaas kunnen wij momenteel niet van ons laten horen, maar SDG is nog steeds levendig! Lessen voor de kinderen gaan nog steeds door en de jeugdleden musiceren er nog steeds op los.

Maar ook veel van onze kosten gaan gewoon door. Denkt u aan de kosten van het gebouw, dirigenten, verzekeringen etc. Omdat een aantal (huis-aan-huis) acties niet door kunnen gaan missen wij ook opbrengsten. Wilt u ons toch steunen? Dat zou fantastisch zijn. U kunt ons op de volgende wijzen een financiële donatie geven:

  1. Scan bijgaande QR code met de Rabo-bankieren-app op uw telefoon / tablet
  2. Scan de QR code om een betaling te doen via Tikkie
  3. Maak uw donatie over via een bankoverschrijving op NL63 RABO 0348 9559 36 ten name van Muziekvereniging S.D.G. te Ommen.

Wij hopen snel weer met zijn allen muziek te maken en letterlijk van ons te kunnen laten horen!

Bedankt voor uw donatie!

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=lMx7CJiZTEewxWu0AFg63Q

Donatie QR Rabo tikkie 1

Het clubhart van onze jeugd gloeit, want dankzij uw steun hebben wij maar liefst €1240,36 ontvangen uit de Rabobank Clubsupport actie. Dit bedrag gaan we gebruiken om nog meer jongeren enthousiast te maken voor muziek.

Subcategorieën