Christelijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Ommen houdt op dinsdag 9 en donderdag 11 mei een donateursactie in de wijken Dante-Zuid (dinsdag) en de Vlierlanden (donderdag). In de wijk zal muziek klinken en de leden zullen bij u aanbellen zodat u zich kunt aanmelden als Donateur, Supporter of Vriend van SDG. Daarmee ondersteunt u deze bruisende muziekvereniging in Ommen.

De 100 leden tellende vereniging is met rond de 30 optredens per jaar zeer actief in Ommen en daarbuiten. Binnen de fanfare-orkesten en de slagwerkensembles wordt gezelligheid, muzikaliteit en ambitie op succesvolle wijze gecombineerd.

Al jaren kan SDG rekenen op trouwe supporters en donateurs die belangeloos financiële steun geven aan de vereniging. Maar er is geld nodig om de stijgende kosten van opleidingen, instrumenten, optredens en gebouwkosten te financieren. Daarom gaat SDG nieuwe Donateurs (€12/jaar), Supporters (€25/jaar) en Vrienden van SDG (€50/jaar) werven. In de wijken Dante-Zuid en De Vlierlanden komen zij bij u langs, maar mocht u hen hebben gemist, of woont u in een andere wijk kijk dan op deze pagina voor meer informatie over deze Donateursactie.

Zaterdag 15 april heeft het A-slagwerk van SDG Ommen meegedaan aan het ONSK (Openbare Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen). De uitvoering van de compositie "The Journey of a Refugee" werd door de jury beloond met 84 punten en een 5e plaats in de eindranking. Het is de slagwerkers dus niet gelukt om de titel uit 2019 te verdedigen, maar desondanks kijken ze wel terug op een mooi concours waarin ook genoten kon worden van veel andere slagwerkensembles.

Een hele bijzondere invulling dit jaar van de dienst op Goede Vrijdag in de kerk aan de Bouwstraat in Ommen.

Op die avond voert het fanfare-orkest van Soli Deo Gloria onder leiding van Marten van der Wal de Markus Passion, gecomponeerd door Jacob de Haan, uit.

Naast de bijdrage van Soli Deo Gloria zijn er rollen die vertolkt worden door sopranen Coby van den Berg uit Zwartsluis en Leanne Kroes uit Zwolle, baritons Hans Lamberink uit Giethmen en Henk van der Linde uit Ommen en verteller Corrie Borger uit Balkbrug als evangelist.

Met elkaar vertolken zij gedurende een uur het lijdensverhaal van Christus zoals dat beschreven is door de evangelist Markus. De bijbelteksten zijn in het Nederlands en daardoor voor iedereen te volgen.

Het belooft een indrukwekkende ervaring te worden. Mede door een hartelijke subsidie van de gemeente Ommen kan de toegang gratis blijven.

Iedereen van harte welkom dus op Goede Vrijdag 7 april om 19.30 uur in de kerk aan de Bouwstraat in Ommen.

Op 11 maart geeft het A-orkest een concert in het Vechtdal College Ommen. Ook kunt u genieten van de muzikanten van harmonieorkest van Prinses Juliana Beekbergen. U kunt een divers concert verwachten met orginele fanfare- en harmoniewerken, maar ook lichte muziek.
Beide orkesten staan onder leiding van Marten van der Wal. Het concert begint om 19.30 uur en de entree bedraagt €5,-.

 

sdg concert 11 mrt 2023

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2023 werden vier jubilarissen in het bijzijn van familie en diverse leden in het zonnetje zetten.

Rik van der Snel en Bart Tip zijn beide 25 jaar lid van onze vereniging, Dineke Seinen vierde haar 40 jarig jubileum en Erna Makkinga haar 50 jarig jubileum. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd van alle jubilarissen herinneringen opgehaald uit de jaren binnen onze vereniging. Diverse leuke anekdotes en gebeurtenissen zijn hierbij opgehaald. Na de huldiging werden de jubilarissen gefeliciteerd en kon er geproost worden op het behaalde jubileum.

Subcategorieën