Zaterdag 1 augustus 2020 bereikte ons het droevige bericht dat ons lid van verdienste Jan Olsman is overleden.

Jan is vanaf de oprichting van de drumband in 1960 betrokken geweest bij onze vereniging. Hij is meer dan 30 jaar lid van onze vereniging geweest. Bijna zijn hele lidmaatschap is hij bestuurlijk en operationeel actief geweest. Bij de bouw van de Bombardon en de diverse acties kon er op de bijdrage van Jan gerekend worden. Na het vormen van het huidige slagwerkensemble begin jaren 90 heeft Jan zijn lidmaatschap beëindigd en is hij benoemd tot lid van verdienste.

Ondanks dat Jan geen actief lid meer van de vereniging voelde SDG nog steeds als zijn vereniging. Tijdens diverse optredens moesten vrienden en familie horen “kiek, dat is mien club”.

Bij het slagwerkensemble zijn zoon Arjo en kleinzoon Sem actief lid. Ook zoon Gerrit is jaren lid geweest van onze vereniging.

Jan is 89 jaar geworden. We wensen zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden Gods nabijheid toe.

0001 0002 0003

Bestuur, leden en dirigenten
Chr. muziekvereniging
Soli Deo Gloria Ommen

Vrijdag 24 juli is Henk van der Veen overleden.  

Henk was getrouwd met Alice van der Veen, penningmeester van de burgerijcommissie.
Twee van hun drie kinderen waren actief lid van SDG Ommen: Ellen speelde bugel bij het orkest, Ronald speelde bij het slagwerk.

Henk heeft veel voor ons betekend de afgelopen jaren.
Henk is, in de periode dat beide kinderen nog lid waren, bestuurslid geweest. Daarnaast heeft hij veel geholpen bij onder andere de verloting tijdens de jaarlijkse concerten, ondersteunde hij de burgerijcommissie bij het verkopen van worsten en kerstkransen en reed hij de orkestleden rond tijdens kerstnacht.

We zullen in hem een stille, maar enthousiaste werker missen.

rouw rouw 1

Uitzonderlijke prestatie Obed Redder op D-examen slagwerk

Obed Redder behaalde zaterdagavond 4 juli glansrijk met het cijfer 10 zijn D-diploma slagwerk. Voor het D-examen, het hoogste examenniveau voor amateurmuzikanten, had Obed samen met zijn docent Christiaan Saris van TacT Muziek een concertprogramma van een uur samengesteld. Met dit programma liet Obed zien alle muzikale en instrumentale vaardigheden uitstekend te beheersen.
Naast de kleine trom waren het drumstel en de melodische instrumenten marimba en vibrafoon onderdelen van een prachtig muzikaal programma. Zo was er in het programma een marimbaduet met Thomas Webbink, 'Catching Shadows' van Ivan Trevino, speelde Obed 'Tornado' van Mitch Markovich en een door Obed zelf gecomponeerde solo op kleine trom bij de muziek van Brian Tyler: 'Furious 7'. Examinator André Floors was erg onder de indruk van het hoge niveau van musiceren en waardeerde het examen met het hoogste cijfer 10.

Docent Christiaan Saris en opleidingscoördinator Karst Veurink toonden zich zeer trots op deze uitzonderlijke prestatie van Obed. Obed heeft met het behalen van zijn D-diploma zijn muzieklessen afgerond, maar hij blijft speler van ons slagwerkensemble.

Bekijk hier de foto's

Bekijk hier de opnames van de uitgevoerde stukken

https://www.youtube.com/playlist?list=PLC8aJySHnilJhL9d63e3wzWuf2rwk06PR

Aanmelden voor muziekles, seizoen 2020-2021

Lijkt het jou leuk om muziek te gaan maken bij een actieve en gezellige muziekvereniging met veel jeugdleden? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een persoonlijke afspraak te maken. Je kunt dan in ons verenigingsgebouw allerlei muziekinstrumenten uitproberen en meer informatie krijgen over muziekles.

Muziek maken bij onze vereniging kan van jong tot oud!
Dit is ons aanbod:

Muziekles op een blaasinstrument of slagwerk – vanaf 7, 8 jaar
• Keuze uit de volgende instrumenten: bugel, trompet, saxofoon, trombone, bariton, hoorn en slagwerk.
• Je krijgt 1 keer per week muziekles van een professionele docent.
• De lessen zijn meestal individueel, soms in groepjes van twee of drie.
• Je krijgt een instrument en het 1e lesboek te leen.
• Na ongeveer een half jaar les maak je ook samen muziek met andere kinderen in het C-orkest of C-slagwerkensemble.
• De kosten zijn € 30,- per maand (incl. meespelen in C-orkest of C-slagwerkensemble).
• Na de zomervakantie begint een nieuw lesseizoen, maar aanmelden kan gedurende het hele jaar.
• Voor meer informatie of bij interesse kan contact worden opgenomen met Karst Veurink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voor slagwerk) of met Mirjam Kleinjan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voor blaasinstrumenten).

Opstartorkest / blokfluitgroep (muzikale vorming) – vanaf 6 jaar
• In onze blokfluitgroep maken kinderen vanaf 6 jaar op een leuke manier kennis met muziek (een blokfluit is hiervoor een heel geschikt en toegankelijk instrument).
• De les is een groepsles van 30 minuten per week.
• Als je al een blokfluit hebt, kun je deze op les gebruiken. Heb je nog geen blokfluit dan kan deze via ons worden aangeschaft.
• De kosten zijn € 10,- per maand.
• Na de zomervakantie willen we starten met een nieuwe blokfluitgroep.
• De lesdag en tijd wordt in overleg vastgesteld.
• Voor meer informatie of bij interesse kan contact worden opgenomen met Mirjam Kleinjan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kleutermuziek – 4, 5 jaar
• Project van 10 lessen incl. een eindconcert.
• Voor kinderen is muziek maken erg leuk, leerzaam en goed voor de (sociale) ontwikkeling.
• Kinderen komen op een speelse manier in aanraking met muziek (zingen, bewegen op muziek, luisteren, muzieknoten en instrumenten).
• De kosten voor 10 lessen incl. eindconcert zijn € 50,-.
• Kleutermuziek start op een nader te bepalen datum en bij voldoende aanmeldingen.
• Voor meer informatie of bij interesse kan contact worden opgenomen met Mirjam Kleinjan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steunt u SDG met de Anjeractie?

SDG collecteert al jaren voor de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Omdat het Prins Bernhard Cultuurfonds dit jaar 80 jaar bestaat én dit jaar voor de 75e keer de Anjeractie organiseert mogen collecterende verenigingen eenmalig 100% van de opbrengst zelf houden. Tot zover het goede nieuws, want door de coronacrisis is het dit jaar niet mogelijk om langs de deuren te gaan. Daarom wordt er dit jaar online gecollecteerd.

U kunt eenvoudig en veilig een bedrag aan ons doneren via https://mii.io/c/cultuurfonds-anjeractie-collecte-2020?p=38378755.

Door de coronamaatregelen hebben ook wij de afgelopen tijd minder inkomsten binnen gekregen en meer uitgaven moeten doen. Daarom zou een bijdrage zeer welkom zijn. Alvast hartelijk bedankt voor uw steun!

Subcategorieën