Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2023 werden vier jubilarissen in het bijzijn van familie en diverse leden in het zonnetje zetten.

Rik van der Snel en Bart Tip zijn beide 25 jaar lid van onze vereniging, Dineke Seinen vierde haar 40 jarig jubileum en Erna Makkinga haar 50 jarig jubileum. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd van alle jubilarissen herinneringen opgehaald uit de jaren binnen onze vereniging. Diverse leuke anekdotes en gebeurtenissen zijn hierbij opgehaald. Na de huldiging werden de jubilarissen gefeliciteerd en kon er geproost worden op het behaalde jubileum.

Op kerstavond, zaterdag 24 december 20.00 uur, organiseert Zin in Soest een zeer bijzondere kerstavondviering in de grote zaal van De Open Hof, Veenbesstraat 2 te Soest. Ons A-slagwerkensemble o.l.v. Simon Haakmeester zal deze avond hun medewerking verlenen tijdens deze dienst. Naast natuurlijk alle bekende kerstliederen zal ons ensemble ook een aantal andere kerstliederen ten gehore laten brengen. 

 

Het thema van de kerstviering luidt: ‘Goed Nieuws!’ Wat kun je in deze tijd behoefte hebben aan goed nieuws! Nieuws dat je opbeurt, dat je vrolijk maakt. Nieuws waar je blij van wordt. Want de berichten die de diverse media uitzenden zijn over het algemeen niet vrolijk makend. Met Kerst vieren we dat een kleine gebeurtenis tot een grote verandering kan leiden. De geboorte van een kind geeft hoop op een nieuwe toekomst. Dat gold voor Maria en Jozef, maar dat geldt ook nog steeds voor ons. Met Kerst vieren we het goede nieuws dat Jezus geboren is.  

 

Aan deze kerstavondviering werken verder mee: Rianne Kruizinga, Niels Kruizinga, Bart Koenen en ds. Gerrit Olsman. Iedereen is van harte welkom in deze bijzondere Kerstviering! Omdat er ook voor kinderen veel te zien en te beleven valt is er gekozen voor het tijdstip van 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. De toegang is vrij en na afloop is er warme chocolademelk en glühwein. 

 

Vanaf zaterdag 10 december houden wij onze jaarlijkse kerstkransenactie. Afgelopen twee jaar was het niet mogelijk om de actie te houden, maar nu komen de muzikanten weer aan de deur met deze heerlijke lekkernij. Met de opbrengst van deze actie worden de muzikale activiteiten van de vereniging gesteund. De kerstkransen kosten €5,- per stuk. 

 

 

 

Voor een goed gevulde zaal gaven wij op zaterdag 5 november ons najaarsconcert in de Carrousel te Ommen. Alle onderdelen van de vereniging kwamen deze avond aan bod.

 

Het was niet alleen het debuut van de jongste jeugdleden van het C-fanfareorkest, ook voor dirigent Mathieu Vulto was het zijn eerste concert met SDG. Na het vertrek van Bert Groothedde is Mathieu een proefperiode aangegaan met SDG als dirigent van de B- en C-orkesten. Het B-slagwerkensemble, dat onlangs vierde is geworden op de Jeugd Sla-Je-Slag Cup, liet onder leiding van dirigent Simon Haakmeester het publiek genieten, van de werken welke op dit festival zijn uitgevoerd. 

 

Zowel het A-fanfareorkest als het A-slagwerkensemble lieten het publiek genieten van vele verschillende muziekstijlen. Dirigent Marten van der Wal en zijn muzikanten van het A-fanfareorkest brachten swingende popmuziek zoals de Beatles en Paradise, maar ook het ingetogen koraal Deep Harmony en het muziekwerk Modena.

 

Het A-slagwerkensemble en hun dirigent Simon Haakmeester nam het publiek mee in de voorbereiding op het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap door alvast een deel van het programma uit te voeren. Ook maakten ze veel indruk met het alleen op melodisch slagwerk gespeelde Remembrance Day. Het A- en B-slagwerkensemble bouwden een feestje met het door eigen slagwerker Obed Redder gearrangeerde Benny Hill thema. 

 

Al met al een mooie muzikale avond waar de vereniging met een goed gevoel op kan terug kijken.

Op zaterdagavond 5 november geeft muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Ommen haar najaarsconcert. Op deze avond kunt u luisteren naar het A- fanfareorkest o.l.v. Marten v.d. Wal, het A- & B-slagwerkensemble o.l.v. Simon Haakmeester en het B- & C-fanfareorkest o.l.v. Mathieu Vulto.

Het concert wordt gehouden in MFC De Carrousel te Ommen. Aanvangstijd is 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegangsprijs is €8,50 voor volwassenen. Kinderen t/m 12 jaar betalen €5,-.

Subcategorieën