Al jaren kan SDG rekenen op trouwe donateurs die belangeloos financiële steun geven aan de vereniging. Maar er is meer geld nodig om de stijgende kosten van opleidingen, instrumenten, optredens en gebouwkosten te financieren. Wilt u ons structureel steunen? Hieronder ziet u de drie vormen van donateurs die wij onderkennen.

U kunt het donateurs formulier uitprinten en ingevuld opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria, Korenmolen 20, 7731 NE Ommen.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!

Het is zover! De eerste repetities van 'Ben je betoeterd?! het volwassen leerorkest van SDG Ommen' zijn een feit!

Op woensdagavond stroomt onze repetitieruimte vol met enthousiastelingen, ondersteund door enkele ervaren muzikanten. In 10 weken tijd hopen we hen tijdens dit project te laten zien hoe leuk samen muziek maken is! Samen plezier hebben en muziek maken is namelijk niet gebonden aan een leeftijd!

De eerste repetitie bestond uit kennismaken met elkaar en het gekozen instrument. Dirigent Andries nam plaats op de bok en er werd veel gelachen.

Waarom is een fanfareorkest eigenlijk een fanfareorkest? Wat is een kwart noot of een kwart rust? En hoe zorg ik ervoor dat ik niet alleen dezelfde noot speel als mijn buurman of buurvrouw in het orkest, maar dat het ook tegelijkertijd gebeurt?

Het kwam allemaal aan bod tijdens de tweede repetitie. Wat was er deze week thuis al druk geoefend! Na twee repetities spat het enthousiasme er af. Oefening baart kunst...dus ga vooral zo door!

 

Op zaterdagavond 6 april gaf muziekvereniging Soli Deo Gloria haar voorjaarsconcert in de goed gevulde sporthal van de Carrousel te Ommen. Hoogtepunten van de avond waren onder andere de optredens van de goede jonge solisten bij het orkest en het A-slagwerk die het publiek mee nam op een ruimtereis naar Cygnus X. Een ander bijzonder moment was de samenwerking tussen het B-orkest en het B-slagwerk tijdens de uitvoering van de Cup-song. Dirigenten Marten van der Wal, Simon Haakmeester en Mathieu Vulto kunnen dan ook terugkijken op een geslaagde muzikale avond. Ook het publiek liet met een staande ovatie weten genoten te hebben van het zeer diverse programma.


NIEUWE TAMBOUR-MAÎTRE 
Tijdens dit concert werd de functie van tambour-maître door Rick Schuurman overgedragen aan Maurée Doedens. Rick heeft SDG zeventien jaar lang geleid tijdens de straatoptredens en vond het tijd geworden om een stap terug te doen. Vanaf nu loopt hij tijdens straatoptredens weer in het korps mee op kleine trom. Voor zijn opvolgster had hij zelf een nieuwe tambour-maîtrestok gemaakt. Door deze aan haar cadeau te doen werd het stokje letterlijk overgedragen aan de nieuwe generatie.

📸 Thomas Donninger www.shotbytapes.com

Graag nodigen wij je uit voor ons sprankelende voorjaarsconcert! Laat je betoveren door een avond vol prachtige melodieën en opzwepende ritmes op zaterdag 6 april in MFC De Carrousel te Ommen.
 
Het concert begint om 19.30 uur, maar voel je vrij om al vanaf 19.00 uur binnen te komen en voor jezelf een mooi plekje te veroveren in de zaal. Verwacht een diverse selectie van stukken, uitgevoerd door onze  slagwerkensembles en fanfare-orkesten.
Mis deze betoverende avond vol muzikaal talent niet!
 
De prijs voor een toegangsbewijs is €8,50. Kinderen t/m 12 jaar betalen €5,-. Kaarten kunnen makkelijk online bestelt worden via https://sdgommen.weticket.com/voorjaarsconcert, maar zijn ook aan de zaal te koop.
 
We kijken ernaar uit om samen met jou te genieten van een onvergetelijk concert.
Volwassen leerorkest SDG Ommen
 
Heb je nog nooit een instrument bespeeld? En heb je zin om dit te leren? Heb je ooit muziek gemaakt, ben je gestopt en lijkt het je leuk om het op een ontspannen manier weer op te pakken? Of denk je dat je te oud bent om dit nog te leren?
 
BEN JE BETOETERD?!
 
Meld je snel aan voor het volwassen leerorkest van SDG!
 
10 weken lang ga je iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur aan de slag met een instrument. Je bent dan welkom in ons muziekgebouw aan de Korenmolen 20 in Ommen, waar de koffie en thee voor je klaarstaat. Je krijgt samen met andere enthousiastelingen les van een dirigent en wordt ondersteund door enkele ervaren muzikanten. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben. Ervaar hoe leuk en ontspannen samen muziek maken is!
 
De repetities starten op woensdag 10 april. Na 9 lessen is er op 12 juni een afsluitende avond en krijg je de kans om je geleerde kunsten te laten horen aan je familie, vrienden, buren etc.
 
Je kunt kiezen uit één van de volgende instrumenten: bugel, trompet, hoorn, trombone, bariton, saxofoon, bas of slagwerk. De keuze is dus reuze!
 
Na afloop van de repetitie kun je napraten onder het genot van een drankje, waarna je met je instrument naar huis gaat. Je kunt thuis dus oefenen en maakt tijdens het project gebruik van een geleend instrument van SDG.
 
Kortom... Voor slechts €5,00 per avond bieden we je 10 avonden gezelligheid, muziek en ben je na 10 weken een unieke ervaring rijker!
 
Aanmelden?
 
Leuk, je bent welkom! Meld je aan door een bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zetten je dan op de lijst en nemen zo snel mogelijk contact met je op!
 
Inschrijven kan uiterlijk tot 2 april 2024!

Subcategorieën