Vanaf maandag 5 tot dinsdag 27 september kunt u op ons stemmen tijdens Rabobank Clubsupport.

De opbrengst van deze actie besteden we aan nieuwe kleding voor onze jeugdleden.

Mogen we op uw stem rekenen?

Rabobank logo 1

Vacature dirigent B- en C- orkest

Onze fanfarejeugd is op zoek naar een enthousiaste dirigent! Ben jij de dirigent die wij zoeken? Lees de vacature hieronder en solliciteer nu!

vacature B en C jeugdorkesten SDGOmmen

Zaterdag 23 juli heeft ons A-fanfareorkest van voor het eerst meegedaan aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. In de afdeling eerste divisie fanfare werden 82,67 punten gescoord, goed voor een eerste prijs en een gouden medaille.

Het was een hele belevenis voor de Ommer muzikanten om voor het eerst op dit wereldpodium te mogen optreden. Nog geen half jaar geleden was gezamenlijk repeteren niet eens mogelijk vanwege de coronamaatregelen. In korte tijd is er veel werk verzet om aan deze muzikale wedstrijd te kunnen deelnemen.
In de einduitslag werd een 14e plaats behaald. Natuurlijk hadden we gehoopt op een hogere beloning van de jury, maar we kunnen terugkijken op een mooie en intensieve periode waarin we als orkest en als vereniging dichter naar elkaar toe gegroeid zijn. De WMC-deelname is de muzikale reis meer dan waard geweest.

Fotoalbum WMC

Op 2 en 3 juli 2022 heeft het Slagwerkensemble meegedaan aan de Rasteder Musiktage waar gestreden werd om de Open Europese titel. Als eerste werd meegedaan aan de concertwedstrijden. De jury was onder de indruk van de programmakeus en alle finessen waren in de details hoorbaar. Dit werd beloond met een hoge score van 92.67 punt goed voor een gouden medaille met lauwerkrans en een 4de plek in de eindrangschikking.

Daarna op de zondag de marswedstrijden. De slagwerkers zijn dit "project" begonnen als een geintje onder het motto "Als we er toch zijn zullen we dan daar ook meedoen". Het werd een uiteindelijk een mooie ervaring wat zelfs een 9de plek in de eindranking opleverde met een score van 79,21 punten en een zilveren medaille.

De slagwerkers kijken terug tevreden waarbij vooral ook gevoel overheerste dat het fijn was om weer eens samen "ouderwets" op pad te zijn. Filmpje op Youtube

WhatsApp Image 2022 07 04 at 4.07.05 PM WhatsApp Image 2022 07 04 at 4.08.18 PM WhatsApp Image 2022 07 04 at 4.08.19 PM
WhatsApp Image 2022 07 04 at 4.08.19 PM 1 WhatsApp Image 2022 07 04 at 4.09.47 PM  

Vrijdag 17 juni was het een drukte van belang bij het muziekgebouw van Soli Deo Gloria Ommen.

120 basisschoolleerlingen van de groepen 4 en 5 van De Triangel Witharen, Hoogengraven, Het Koloriet en De Kardoen waren uitgenodigd om een workshopdag te volgen. Er werden instrumenten uitgeprobeerd, lessen gegeven in dirigeren, wedstrijdjes gedaan in zo hard mogelijk blazen en zo snel mogelijk trommelen en er werd gemarcheerd.

Daarnaast werd er in een groep een echt concert voorbereid waar de ouders aan het eind van de dag op werden getrakteerd. Tussendoor was er uiteraard ruimte voor een glaasje drinken en konden er puzzels en kleurplaten gemaakt worden.
Het was een gezellige, warme en #muzikale dag.

IMG 1397 IMG 1423 IMG 1431
ws 2 2 ws 2 zaal 2

Subcategorieƫn