Doe jij ook nog mee? Aanstaande dinsdag 20 oktober start ons project Kleutermuziek voor kinderen van 4 en 5 jaar. De tijd is van 16.45 tot 17.15 uur. Locatie is ons gebouw aan de Korenmolen 20 in Ommen. 

Kleutermuziek is een project van 10 lessen inclusief een eindconcert. Kinderen komen op een speelse manier in aanraking met muziek (zingen, bewegen op muziek, luisteren, muzieknoten en instrumenten). De kosten om mee te doen zijn € 50,-. Opgeven voor aanstaande dinsdag kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook wij doen mee aan Rabobank Clubsupport 2020.
Bent u lid van Rabobank Vaart & Vechtstreek, dan kan u vanaf vandaag kunt u op ons stemmen via www.rabobank.nl/clubsupport.

Ook na de corona-crisis willen we weer graag mooie muziek voor u maken. Maar daar zijn we wel muzikanten voor nodig en door deze crisis kost het meer moeite dan anders om nieuwe leden te werven. Uw bijdrage willen we dan ook gebruiken voor ledenwerfprojecten.

Muziek à la carte is op zaterdagmiddag 3 oktober. Wil jij je muziektalent ontdekken en ervaren hoe leuk muziek maken in Ommen is?

Doe mee met Muziek à la carte en proef de verschillende smaken van muziek. Bekijk de flyer voor meer informatie.

1 2

Lijkt het jou leuk om muziek te gaan maken bij een actieve en gezellige muziekvereniging met veel jeugdleden? Meld je dan nu aan of neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een persoonlijke afspraak te maken. Je kunt dan in ons verenigingsgebouw allerlei muziekinstrumenten uitproberen en meer informatie krijgen over muziekles.

Muziek maken bij onze vereniging kan van jong tot oud!
Dit is ons aanbod:

Muziekles op een blaasinstrument of slagwerk – vanaf 7, 8 jaar

 • Keuze uit de volgende instrumenten: bugel, trompet, saxofoon, trombone, bariton, hoorn en slagwerk.
 • Je krijgt 1 keer per week muziekles van een professionele docent.
 • De lessen zijn meestal individueel, soms in groepjes van twee of drie.
 • Je krijgt een instrument en het 1e lesboek te leen.
 • Na ongeveer een half jaar les maak je ook samen muziek met andere kinderen in het C-orkest of C-slagwerkensemble.
 • De kosten zijn € 30,- per maand (incl. meespelen in C-orkest of C-slagwerkensemble).
 • Na de zomervakantie begint een nieuw lesseizoen, maar aanmelden kan gedurende het hele jaar.
 • Voor meer informatie of bij interesse kan contact worden opgenomen met Karst Veurink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voor slagwerk) of met Mirjam Kleinjan via (voor blaasinstrumenten).

Opstartorkest / blokfluitgroep (muzikale vorming) – vanaf 6 jaar

 • In onze blokfluitgroep maken kinderen vanaf 6 jaar op een leuke manier kennis met muziek (een blokfluit is hiervoor een heel geschikt en toegankelijk instrument).
 • De les is een groepsles van 30 minuten per week.
 • Als je al een blokfluit hebt, kun je deze op les gebruiken. Heb je nog geen blokfluit dan kan deze via ons worden aangeschaft.
 • De kosten zijn € 10,- per maand.
 • We willen graag snel starten met een nieuwe blokfluitgroep. Aanmelden kan tot en met vrijdag 11 september.
 • De lesdag en tijd wordt in overleg vastgesteld.
 • Voor meer informatie of bij interesse kan contact worden opgenomen met Mirjam Kleinjan via

Kleutermuziek – 4, 5 jaar

 • Project van 10 lessen incl. een eindconcert.
 • Voor kinderen is muziek maken erg leuk, leerzaam en goed voor de (sociale) ontwikkeling.
 • Kinderen komen op een speelse manier in aanraking met muziek (zingen, bewegen op muziek, luisteren, muzieknoten en instrumenten).
 • De kosten voor 10 lessen incl. eindconcert zijn € 50,-.
 • Kleutermuziek start op een nader te bepalen datum en bij voldoende aanmeldingen.

Voor meer informatie of bij interesse kan contact worden opgenomen met Mirjam Kleinjan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdag 1 augustus 2020 bereikte ons het droevige bericht dat ons lid van verdienste Jan Olsman is overleden.

Jan is vanaf de oprichting van de drumband in 1960 betrokken geweest bij onze vereniging. Hij is meer dan 30 jaar lid van onze vereniging geweest. Bijna zijn hele lidmaatschap is hij bestuurlijk en operationeel actief geweest. Bij de bouw van de Bombardon en de diverse acties kon er op de bijdrage van Jan gerekend worden. Na het vormen van het huidige slagwerkensemble begin jaren 90 heeft Jan zijn lidmaatschap beëindigd en is hij benoemd tot lid van verdienste.

Ondanks dat Jan geen actief lid meer van de vereniging voelde SDG nog steeds als zijn vereniging. Tijdens diverse optredens moesten vrienden en familie horen “kiek, dat is mien club”.

Bij het slagwerkensemble zijn zoon Arjo en kleinzoon Sem actief lid. Ook zoon Gerrit is jaren lid geweest van onze vereniging.

Jan is 89 jaar geworden. We wensen zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden Gods nabijheid toe.

0001 0002 0003

Bestuur, leden en dirigenten
Chr. muziekvereniging
Soli Deo Gloria Ommen

Subcategorieën