6 november was een drukke dag voor 3 van onze leden. Ze hadden niet alleen het najaarsconcert, maar ook muziekexamens.

Natuurlijk zijn deze 3 toppers allemaal geslaagd! Sem Kosters heeft B-diploma trombone, Loïs Hazeleger A-diploma altsax en Sem Olsman B-diploma melodisch slagwerk behaald. Van harte gefeliciteerd! 

IMG 20211113 WA0006 IMG 20211113 WA0007 IMG 20211113 WA0009 IMG 20211116 175346

Vele Ommer muzikanten zaten 2 november gespannen te luisteren naar de persconferentie. 

In maart 2020 werd het Maestro-concert een dag van te voren afgeblazen i.v.m. strenge coronamaatregelen. Zou de geschiedenis zich herhalen? Het gebruik van de CoronaCheckApp was al verplicht gesteld door de overheid, gelukkig kwamen er geen aanvullende eisen bij. Het concert kon dus door gaan!

Voor het eerst in lange tijd was er geen apart jeugdconcert, alle onderdelen traden 's avonds op. Het concert werd geopend door het A-slagwerkensemble met Going Home: Theme of the Local Hero ter herinnering aan Karst Veurink. Daarna waren de jongste muzikanten van het C-orkest en het C-slagwerk aan de beurt. Omdat geen één onderdeel twee stukken achter elkaar speelde, zorgde dat voor een zeer afwisselend programma voor het publiek.
Er werd vooral veel film- en popmuziek gespeeld, zoals Mah-Na Mah-Na door het B-&C-slagwerk, Wellerman en Pink Panther door het B-orkest, Robin Hood: Prince of Thieves door het A-slagwerk en Hymn to the Fallen door het A-orkest. Maar er was ook ruimte voor andere muziek, Het A-slagwerk speelde Glacier, dat eigenlijk voor het World Music Contest bedoeld was maar nu tijdens de Europese Kampioenschappen in Rastede uitgevoerd zal worden. King Arthur, uitgevoerd door het B-orkest, vertelde het verhaal over de driehoeksverhouding tussen Arthur, Guinevere en Lancelot. 
Veel indruk maakte het B-slagwerk met het werk No Man's Land, dat ze ook hopen uit te voeren tijdens de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen op 27 november. 

IMG 6876 lr

Het C-orkest verraste het publiek door vanuit achter de zaal op te komen, terwijl ze uit het hoofd Farmhouse Rock speelden. Het thema werd na de pauze voortgezet met o.a. He Ho Jip, Queen Symphonic Highlights en Mission Impossible. De avond werd in stijl afgesloten door een gezamenlijk optreden afgesloten met Latin Gold en Swing Machine.

Meer foto's, klik hier

Binnen enkele weken zijn er bij leden van onze vereniging vier kinderen geboren.
Op 15 augustus 2021 is Rosa Anne Bakker geboren. Rosa is de dochter van Dennis en Kelly Bakker en het zusje van Suze. Dennis is slagwerker bij ons A-slagwerk. Geboortekaartje_Rosa_Bakker.pdf

Twee dagen later, op 17 augustus 2021, is Jamie Jorick Bremmer geboren. Jamie is de zoon van Stefan Bremmer en Kim Schuurman. Stefan is slagwerker bij ons A-slagwerk. Geboortekaart_Jamie_Bremmer_1.pdf

Een paar weken later, op 7 september 2021, is Lauren Fenna Norah Hekman geboren. Lauren is de dochter van Sharon en Frank Hekman en het zusje van Marith en Ivan. Sharon speelt bugel bij ons A-orkest. Geboortekaartje_Lauren_Hekman.pdf

Tot slot is op 1 oktober 2021 Hilde Steen geboren. Hilde is de dochter van Matthijs en Rebekka Steen en zusje van Lisa en Thijmen. Matthijs is slagwerker bij ons A-slagwerk en Rebekka speelt saxofoon bij ons A-orkest. 
20211001 Geboortekaartje Hilde Steen voorkant 20211001 Geboortekaartje Hilde Steen binnenkant
We willen alle ouders, broertjes en zusjes van harte feliciteren met de geboorte van de zoon/dochter/zus.

 JAARSCONCERT GAAT DOOR

Update 𝘾𝙤𝙧𝙤𝙣𝙖𝙢𝙖𝙖𝙩𝙧𝙚𝙜𝙚𝙡𝙚𝙣

Door de overheid is het gebruik van de CoronaCheckApp verplicht gesteld. Ook moet een geldig legitimatiebewijs getoond kunnen worden. Na een geslaagde CoronaCheck is een mondkapje niet meer verplicht, daarvoor mogelijk wel! Neem er dus voor de zekerheid één mee. De stoelenrijen komen verder uit elkaar te staan en we maken meer gangpaden.

NJC2021

Op deze manier wordt er gezorgd voor voldoende tussenruimte. Op zaterdag 6 november geven wij ons najaarsconcert. Na een lange periode waarin veel optredens vervallen zijn en zelfs repeteren niet altijd mogelijk was, zien we er enorm naar uit om ons aan u te presenteren. Voor deze gelegenheid wordt de sporthal van De Carrousel weer omgetoverd tot een concertzaal.

Het zal een ander concert worden dan u de afgelopen jaren van ons gewend bent, want voor het eerst in lange tijd zullen alle verenigingsonderdelen 's avonds optreden. Er is dit jaar dus geen apart jeugdconcert. De zaal is open vanaf 19.00 uur, om 19.30 uur begint het concert.

De toegangsprijs bedraagt € 7,50 voor volwassenen en € 5,- voor kinderen t/m 12 jaar. Kaarten kunnen gereserveerd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., deze liggen dan voor u klaar bij de kassa.

Voor supporters van SDG is de tweede bezoeker gratis. Vrienden van SDG hebben recht op 2 gratis kaarten.

Graag tot ziens op 6 november!

 

Lijkt het jou leuk om muziek te gaan maken bij een actieve en gezellige muziekvereniging met veel jeugdleden?

Meld je dan nu aan of neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een persoonlijke afspraak te maken. Je kunt dan in ons verenigingsgebouw allerlei muziekinstrumenten uitproberen en meer informatie krijgen over muziekles.

voorkant achterkant

Muziek maken bij onze vereniging kan van jong tot oud! Dit is ons aanbod:

Kleutermuziek - 4, 5 jaar

 • Project start bij voldoende deelname.
 • Voor kinderen is muziek maken erg leuk, leerzaam en goed voor de(sociale) ontwikkeling.
 • Kinderen komen op een speelse manier in aanraking met muziek (zingen, bewegen op muziek, luisteren, muzieknoten en instrumenten). 
 • De kosten voor 8 lessen incl. eindconcert zijn € 50,-.
 • Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blokfluitgroep - vanaf 6 jaar

 • In onze blokfluitgroep maken kinderen vanaf 6 jaar op een leuke manier kennis met muziek (een blokfluit is hiervoor een heel geschikt en toegankelijk instrument). 
 • De les is een groepsles van 30 minuten per week.
 • Als je al een blokfluit hebt, kun je deze op les gebruiken. Heb je nog geen blokfluit dan kan deze via ons worden aangeschaft.
 • De kosten zijn € 10,- per maand.
 • Bij voldoende deelname start een nieuwe blokfluitgroep.
 • De lesdag en tijd wordt in overleg vastgesteld.
 • Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Muziekles op slagwerk of een blaasinstrument - vanaf 7, 8 jaar

 • Keuze uit de volgende instrumenten: bugel, trompet, saxofoon, trombone, bariton, hoorn en slagwerk.
 • Je krijgt 1 keer per week muziekles van een professionele docent. 
 • De lessen zijn meestal individueel, soms in groepjes van twee of drie. 
 • Je krijgt het instrument en het eerste lesboek te leen. 
 • Na ongeveer een half jaar les maak je ook samen muziek met andere kinderen in het C-orkest of C-slagwerkensemble.
 • De kosten zijn € 30,- per maand (incl. meespelen in C-orkest of C-slagwerkensemble). 
 • Aanmelden kan gedurende het hele jaar.

 Aanmelden en contact

Voor slagwerk:
Albert Seinen en Judith Kuipers, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor blaasinstrumenten, kleutermuziek of de blokfluitgroep: 
Nieske Zwiers en Mirjam Kleinjan, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Subcategorieën