Vrijdag 25 november was het zover: de start van het SoliKids-orkest. In dit orkest leren de SoliKids hoe leuk het is om samen muziek te maken. Op de eerste repetitie waren er al 6 SoliKids die de stap durfden te maken van zingen naar spelen om een instrument. Een goed begin, maar er kunnen altijd meer kids bij. Lijkt het jouw ook leuk om een instrument te leren spelen, geef je dan nu op bij Christiaan van Elburg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kan natuurlijk ook komen kijken op een repetitie.

Het oefenen is elke vrijdag van 18.00 - 18.30 uur in de Bombardon. Op het voorjaarsconcert van SDG, dat zal worden gehouden op 24 maart 2012, zullen de SoliKids al laten horen wat ze geleerd hebben. Het Solikids-orkest zal duren tot eind juni 2012.

 

 

Vrijdag 18 november waren de kids van het popkoor van de OMH 2011 te gast bij de repetitie van het B-orkest. Van OMH voorzitter Simone van Elburg kregen ze allemaal een cadeautje als dank voor hun medewerking aan het popkoor. Verder speelde het B-orkest en vertelde dirigent Jan Schoonhoven hoe leuk het is om in een orkest te spelen.
Alle kinderen werder door opleidingscoördinator Albert Seinen uitgenodigd om mee te komen spelen in het projectorkest SoliKids! Ze mogen dan spelen op een echt instrument in een echt orkest! Het projectorkest start 25 november en zal duren tot eind juni 2012. Het oefenen is elke vrijdag van 18.15 - 18.45 uur in de Bombardon. Op het voorjaarsconcert van SDG, dat zal worden gehouden op 24 maart 2012 zal SoliKids! al laten horen wat ze geleerd hebben.

Aan het eind van de avond mocht iedereen een confettishooter "afschieten". Dit leverde veel hilariteit en plezier op (en het nodige veegwerk na afloop).