Op zaterdag 16 maart waren weer de jaarlijkse concerten van Soli Deo Gloria Ommen. Al voor de 8-ste keer traden de jeugdonderdelen 's middags op en hadden dus hun eigen concert. En 's avonds was het de beurt aan het A-slagwerkensemble en het A-orkest. We kunnen als vereniging terugkijken op een geweldig geslaagde dag. 

Tijdens het middagconcert stonden Solikids, C-orkest en B-orkest weer onder de vertrouwde leiding van Jan Schoonhoven. Bij de slagwerkers stond het C-slagwerkensemble voor het eerst onder leiding van Sander Schepers. Dirigent van de B-slagwerkers is al sinds 2006 Roel Jan Jongsma. Het gevarieerde programma dat de voornamelijk jeugdige SDG muzikanten hadden ingestudeerd werd door het publiek zeer gewaardeerd. Na de pauze was er een thema, "SDG to the Fitness", met o.a. medewerking van Profitgym. Het concert werd afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van de grote hit uit 2012: Gangnam Style. 

Het avondprogramma van het A-slagwerkensemble o.l.v. Roel Jan Jongsma stond in het teken van de komende deelname aan het Wereld Muziek Concours op 26 juli 2013 in Kerkrade. Het ensemble speelde deze avond 4 stukken die ook op het WMC zullen worden gespeeld. Het is de 5e keer dat SDG deelneemt aan dit mondiale evenement. 

Ook het A-orkest bereidt zich voor op een groot concours, namelijk de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK). In 2003 en 2004 nam het orkest al met succes deel aan de ONKF in de 2e divisie, waarbij men 2x Nederlands kampioen werd. Dit jaar zal onder leiding van de nieuwe dirigent Jos Zegers een gooi worden gedaan naar de titel in de hoogste afdeling, de 1e divisie. Het te spelen werk "Heaven on Earth" was 1 van de werken die tijdens dit concert werd gespeeld. Naast dit serieuze werk speelden beide SDG onderdelen, met name na de pauze, ook een populair repertoire. Onder andere "Riverdance", "Rood" en een vuilnismannenact, "Stinkin' Garbage" waren in trek bij het publiek. Ook speelde het A-slagwerkensemble als een echte rockband "The Trooper" van Iron Maiden, met gitarist Jean Hofman als speciale gast. Als toegift werd gezamenlijk "I Will Follow Him" gespeeld, bekend uit de film/musical Sister Act.

De foto's hieronder zijn van het middag gedeelte en zijn gemaakt door Alfred Webbink. De foto's van Ineke Wunnink (van de middag én de avond) zijn te vinden in ons fotoalbum: foto's Ineke middag;  foto's Ineke avond

Verder staat er een mooie serie via Ommen Leeft op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=zcI1YGPxJsM