Op maandagavond 15 april 2013 kwam het bericht binnen dat ons oud-lid Hendrik Grootens is overleden. Hendrik is in 1949 lid geworden van onze vereniging en hij heeft altijd Bb Bas gespeeld. Hij is spelend lid gebleven tot 2006, en heeft dus maar liefst 57 jaar bij onze vereniging gespeeld.

Toen Hendrik 80 is geworden hebben we hem met zijn familie bij een repetitie om hem als oud-lid nog even in het zonnetje te zetten (zie de foto's). Hendrik leed aan de ziekte van Alzheimer en bracht zijn laatste jaren door in de Hoekstee. Toen hem voor de kerst namens SDG een kleine attentie werd gebracht, was een goed gesprek met hem niet meer mogelijk, maar toch bracht hij de aanwezigheid van onze orkestvoorzitter Johan van der Kruk feilloos in verband met Soli Deo Gloria. Hendrik Grootens is 81 jaar oud worden.

 

De begrafenis was zaterdagochtend 20 april. Het A-orkest heeft tijdens de uitvaartdienst Hendrik een laatste muzikale groet gebracht. Er werd een intermezzo gespeeld en een lied (samenzang) begeleid. Bij het uitdragen werd "Eens als de bazuinen klinken" gespeeld. Het orkest stond bij deze gelegenheid onder leiding van Jan Schoonhoven.

 

Rouwkaart downloaden

 

advertentie H.Grootens 

 

dscf3842 kopie