Door Karst Veurink 
Lijkt muziek maken je leuk en wil je dat bij een gezellige muziekvereniging doen? Doe mee, en kom dan bij SDG! Iedereen vanaf groep 4 van de basisschool is van harte welkom om kennis te maken met muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) Ommen en met verschillende muziekinstrumenten. 

SDG is een bloeiende muziekvereniging met ruim 120 leden, waarvan 60% jonger dan 25 jaar is. De vereniging bestaat uit 2 afdelingen, een fanfareorkest en een slagwerkensemble. De A-ensembles van de vereniging spelen in de hoogste divisies die we in Nederland voor deze muziek kennen. Het A-orkest is onlangs derde geworden op de Open Nederlands Fanfarekampioenschappen en het A-slagwerkensemble is zelfs twee keer wereldkampioen geweest! Dit wil echter niet zeggen dat bij SDG alleen maar aan muziek maken gedacht wordt. Gezelligheid en plezier zijn minstens net zo belangrijk!

Naast de A-ensembles heeft SDG 4 jeugdensembles (B- en C). Een B-ensemble waarin de jeugd van 10 t/m 17 jaar speelt en een C-ensemble waarin de jongste jeugdleden (leeftijd van circa 8 tot 12 jaar), meteen vanaf dat zij muziekles krijgen, op een leuke en speelse manier samen muziek leren maken.

Het B-slagwerkensemble en het B- én C-orkest presenteren zich aan iedereen vanaf groep 4 van de basisschool. Uiteraard kan dan ook kennisgemaakt worden met verschillende muziekinstrumenten en kunnen allerlei instrumenten uitgeprobeerd worden.

Op de volgende avonden ben je welkom:

* Donderdag 30 mei van 19.00 tot 20.00 uur: slagwerk met het B-slagwerkensemble.

Vrijdag 7 juni van 19.00 tot 20.00 uur: blaasmuziek met het B- en C-orkest.

Lijkt muziek maken je dus leuk? En wil je dat bij een goede en gezellige muziekvereniging doen? Doe dan mee, en kom bij SDG!

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden, kijk dan op onze informatiepagina over de opleidingen

Hieronder zie je de flyer/poster (ontwerp: Alfred Webbink)

flyer-A4-klein