Door Karst Veurink
Zaterdag 15 juni organiseerden de Verenigde Nederlandse Muziekbonden (VNM) het Nationaal Solistenkampioenschap voor Drumbandmuzikanten in Heel (Limburg). Obed Redder en Melvin Schoonhoven van muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) uit Ommen leverden nette prestaties op het kampioenschap.In Heel streden bijna 130 slagwerkers in verschillende divisies om de titel Nederlands solistenkampioen. Van dit aantal deden drie slagwerkers mee van boven de rivieren, waarvan twee jonge slagwerkers uit Ommen.

De 10-jarige Obed Redder nam het in Heel op tegen de beste jongste slagwerkers van Nederland op kleine trom in de jeugddivisie. Hij behaalde met 79,5 punten een tweede prijs. Melvin Schoonhoven (13) ging de strijd aan met collega-slagwerkers in de 4e divisie, ook op kleine trom. Hij behaalde met 80 punten knap een eerste prijs.

De twee jonge slagwerkers uit Ommen keken terug op een geslaagde dag. Voor het eerst namen zij deel aan het NK. Ten overstaan van een groot publiek konden zij laten zien op welk muzikaal niveau zij in staat zijn te musiceren. De solisten ontwikkelen hierdoor tevens hun eigen muzikaal niveau én dat van de vereniging.

obedmelvin