Op vrijdag 13 december 2013 zal het A-orkest van SDG een optreden verzorgen tijdens het HRFSTWND concert in de Voorveghter in Hardenberg. Al sinds jaar en dag waait er in de herfst een speciale wind door de provincie Gelderland: dé concertserie voor blaasorkesten, genaamd HRFSTWND. Vanaf 2013 heeft HRFSTWND haar concertserie uitgebreid naar Overijssel.

Vanaf begin oktober tot aan de winter staan er 16 concerten door 29 orkesten in 13 steden gepland. HRFSTWND is, sinds het begin in 2007, uitgegroeid tot één van de grootste concertreeksen voor blaasorkesten in Nederland. Op vrijdag 13 december in theater De Voorveghter in Hardenberg is het de beurt aan het A-orkest van Soli Deo Gloria o.l.v. dirigent Jos Zegers. Het tweede orkest van deze avond is harmonieorkest Wilhelmina Glanerbrug o.l.v. Fried Dobbelstein. Speciaal voor deze avond heeft SDG haar oud-lid,  inmiddels afgestudeerd klassiek saxofonist, Els van der Weij als solist uitgenodigd. Samen met SDG zal Els "Rhapsody for Tienhoven" van componist Rob Goorhuis ten gehore brengen. Het concert op vrijdag 13 december begint om 20.00 uur in theater De Voorveghter te Hardenberg. Kaarten zijn voor € 15,- te verkrijgen bij theater De Voorveghter via de website www.voorveghter.nl of bij Schildersbedrijf Van Elburg, Schurinkstraat 22A te Ommen.

Kijk voor meer informatie over HRFSTWND en alle concerten op www.hrfstwnd.nl 

 

Els van der Weij

Els van der Weij heeft in 2012 haar Bachelor of Music diploma behaald aan het conservatorium van Utrecht, waar zij bij Johan van der Linden klassiek saxofoon heeft gestudeerd. Zijn inspirerende lessen hebben haar geholpen om een grote groei door te maken als saxofoniste, in haar muzikaliteit en podiumpresentatie. Met haar eindexamen heeft ze haar studie met een zeer goed resultaat af mogen ronden. Om haarzelf nog verder te ontwikkelen als muzikant is Els in september 2012 meteen verder gegaan met een Master of Music, ook bij Johan van der Linden in Utrecht.

In 2010 heeft Els deelgenomen aan een Erasmus uitwisseling naar Stockholm, waar zij een semester bij Christer Johsson heeft gestudeerd. Daar heeft ze ontzettend veel geleerd over het muzikale fraseren. Ze heeft masterclasses gehad van o.a. Vincent David (Fr), Arno Bornkamp (NL), Lars Mlekusch (Au), Jan Schulte-Bunert (De), Wildy Zumwalt (USA) en Claus Olesen (Dk). Els speelt in het Trio Nebula, maakt deel uit van het Illicium Saxofoonkwartet en sinds september 2013 speelt ze ook mee met jongNBE! Els geeft ook saxofoonles, momenteel bij de muziekverenigingen Ons Genoegen (te Hattem) en de Oranje Harmonie (te Hilversum).

elsklein Els van der Weij

KCG-hrfstwnd13-Over-12-13