Door Karst Veurink 
Zaterdag 7 december a.s. neemt het A-slagwerkensemble in Etten-Leur deel aan het podiumconcours voor slagwerkensembles. De 29 leden van het ensemble spelen een groot deel van het programma dat speciaal voor hen geschreven is voor het optreden afgelopen zomer tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. 

Het optreden van het A-slagwerkensemble in theater 'Nieuwe Nobelaer' te Etten-Leur begint om 17.00 uur. Het ensemble staat sinds 2006 onder leiding van dirigent Roel Jan Jongsma. 

Programma

Het A-slagwerkensemble opent het programma met 'How to train your dragon', een veelzijdig werk gebaseerd op de muziek van de gelijknamige film. De originele soundtrack van de film is geschreven door John Powell, het arrangement voor slagwerkensemble is van Menno Bosgra. Het ensemble vervolgt het programma met het werk 'A map of the world', dat geschreven werd door de bekende gitarist Pat Metheny. Hij schreef het origineel dan ook voor gitaar, echter, in dit arrangement eveneens geschreven door Menno Bosgra, heeft de vibrafoon de hoofdrol. Het afsluitende werk is 'The final days of Pompeii', van de hand van Menno Bosgra. Dit werk beeldt het prachtige verhaal uit van een edelman en een dienstmeid ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius. Wanneer Frederico op jacht is barst de vulkaan uit en wordt Pompeii bedolven onder het lava. Natalia wordt dood gevonden, waarna Frederico op Shakespeareaanse wijze zelfmoord pleegt om in het hiernamaals bij zijn geliefde te kunnen zijn. The final days of Pompeii zorgt voor een spetterend einde van het programma. 

Foto

Het A-slagwerkensemble in actie afgelopen zomer tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

NIK 7376