Door Karst Veurink
Afgelopen jaar is veel duidelijk geworden over de nieuwbouw van ons verenigingsgebouw. In december 2012 is een concept van het bouwplan voor het nieuwe verenigingsgebouw gereed gekomen. Vervolgens is begin 2013 diverse keren gesproken met de gemeente en de architect om het bouwplan definitiever te maken. 

Daarbij zijn zaken als indeling van ruimten, slim constructief bouwen, keuzes omtrent materiaalgebruik en duurzaamheid aan de orde geweest. Uiteindelijk is op 27 juni jl. ingestemd met het definitieve ontwerp van het bouwplan. Het definitieve ontwerp is vervolgens door architect G. van der Veen verder uitgewerkt in een bestek. In september is dit bestek aan 5 aannemers verstuurd met de vraag om hiervoor een offerte te maken. Begin oktober zijn op het gemeentehuis de 5 binnengekomen enveloppes met offertes geopend. Deze opening heeft opgeleverd dat Van Dijk Bouw de laagste inschrijver voor de bouw is.

Vervolg 

Als vereniging staan wij nu op het punt om met goedkeuring van de leden een samenwerkingsovereenkomst te tekenen voor het vervolg van de nieuwbouw. In deze samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente, de Tuinfluiter en onze vereniging is een belangrijk punt de verdeling van verantwoordelijkheden tijdens de nieuwbouw.Voor de jaarwisseling is het de bedoeling om de samenwerkingsovereenkomst te tekenen. Ook zullen we de eerste gesprekken met Van Dijk Bouw hebben. Aandachtspunt hierbij is de mogelijkheden voor zelfwerkzaamheid in de bouw. De planning is dat begin 2014 gestart kan worden met de bouw. 2014 zal dus grotendeels in het teken staan van de nieuwbouw. Daarbij zijn er ook ideeën voor muzikale activiteiten en andere leuke acties die een bijdrage kunnen leveren aan de inrichting (tafels, stoelen, etc.) van het gebouw. U hoort binnenkort ongetwijfeld meer over de verdere vorderingen.

 

 

gebouw