Met de sloop van de voormalige garage Westerbaan is gistermiddag (donderdag 22 december) symbolisch een einde gekomen aan twee grote hobbels voor de renovatie van het verpauperde Havengebied. De twee verenigingen Soli Deo Gloria en De Tuinfluiter krijgen op of nabij de plek van Westerbaan een nieuw verenigingsgebouw.

Daarmee maakt wethouder Ko Scheele woningbouw mogelijk op de plek waar de verenigingen nu hun onderkomen hebben aan het Molenpad. "En door ze op een plek in het Havengebied te huisvesten, hebben we een goede bestemming voor het terrein dat binnen de milieucirkel van de Pacton ligt", aldus Scheele. Door eerdere ervaringen (sportpark Westbroek) wijs geworden heeft Scheele de afspraken met de verenigingen heel helder afgebakend. "We geven ze één som geld, waarmee ze een gebouw mogen gaan neerzetten dat voldoet aan de eisen die gelden voor die locatie.

Uiteraard moest Scheele de vereniging tevreden stellen met voldoende euro's. Bert van Elburg legt uit: "De eisen van deze tijd voor onze muziekvereniging zijn niet mis. We moeten voor de isolatie aan disco-normen voldoen. Vroeger kon je buiten voor de kerk repeteren. Daar is met de huidige hinderwetregels geen sprake meer van." Hoeveel geld ermee gemoeid is, is nog niet helemaal bekend. Duidelijk is dat de vijf ton die gedeputeerde Bert Boerman meebracht uit de Essentgelden hard nodig zijn voor de deal.

(artikel uit dagblad "de Stentor" d.d. 23 december '11)