Thomas Webbink

Al sinds ik bij SDG begon had ik de ambitie om hoger op te komen. Ik had altijd al veel bewondering voor het A-slagwerkensemble en dus ging ik ook mee als supporter naar de meeste optredens. Vier jaar geleden, bij het vorige WMC, ging ik ook als supporter mee. Dat was toen een fantastische ervaring, maar aangezien ik toen nog elf jaar oud was kan ik me er jammer genoeg niet veel van herinneren. Ik weet echter nog wel één ding, en dat is dat ik dacht: dit wil ik over vier jaar ook zelf doen! En dat is ook nog eens gelukt.
Inmiddels zit ik al weer een jaartje bij het A-slagwerkensemble. In dit jaar heb ik gemerkt waarin onze vereniging daadwerkelijk in staat is, en om zelf dan ook nog eens mee te spelen is natuurlijk helemaal mooi. In dit jaar (vooral de laatste paar maanden) is mij ook opgemerkt dat iedereen heel erg close met elkaar is. Er worden veel mooie herinneringen met elkaar gedeeld na repetities en concerten, en dan hoor ik ook wat ik de afgelopen jaren jammer genoeg allemaal gemist heb.
En over twee weken is het zover! Na een jaar voorbereiding kan ik zeggen dat ik er met een goed gevoel heen ga. Ik hoop op een prachtige uitvoering en veel mooie ervaringen!

Alfred Webbink

Al een jaar of 10 komen mijn vrouw Zwanet en ik als trouwe supporters ‘over de vloer’ bij SDG. Onze dochter Linda speelt bij de fanfare en onze zoon Thomas speelt bij het slagwerk, en het mooie daarvan is dat je de ontwikkeling meemaakt van hun kunnen. Zo speelt Linda momenteel in het A-orkest en zit Thomas bij het A-slagwerkensemble dat over een paar weken, ongeacht het resultaat, gaat schitteren op het WMC!
Aangezien ik regelmatig aanwezig ben bij de diverse concerten, ik schiet zo links en rechts nog weleens een fotootje, hoor je niet alleen de muzikale vooruitgang van de te spelen stukken maar merk je vooral ook de toenemende, gezellige teamspirit die bij dit cluppie aanwezig is. (Het schijnt dat dit tijdens de studieweekenden vooral het geval is…).
Vier jaar geleden waren we erbij in Kerkrade, toen nog met Thomas als toeschouwer. Over een paar weken gaan we weer genieten van het A-slagwerkensemble, maar deze keer met Thomas op het podium.
We zien er naar uit en het wordt vast en zeker een geweldig optreden!

 2. Thomas Webbink  1. Thomas Webbink  3. Alfred Webbink