Na een goede samenwerking van ruim 11 jaar met Roel Jan Jongsma is onze muziekvereniging op zoek naar een nieuwe dirigent voor het A-slagwerkensemble.

Met ingang van januari 2018 hebben wij de volgende functie vacant: dirigent van het A-slagwerkensemble (m/v).

Soli Deo Gloria (SDG) Ommen is een bloeiende en actieve vereniging met circa 120 leden, verdeeld over slagwerkensembles en fanfareorkesten. De vereniging bestaat uit een A-, B- en C-slagwerkensemble en een A-, B-, en C-fanfareorkest. Beide A-groepen komen uit in de 1e divisie. SDG Ommen is in het bezit van een repetitiegebouw, uitgebreid slagwerkinstrumentarium en muziekbibliotheek. De repetitie van het slagwerkensemble is op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Wat bieden wij:

o   Een mooie uitdaging bij een actieve vereniging, waarbij op een hoog niveau wordt gemusiceerd.
o   Een ambitieus en gedreven slagwerkensemble van ongeveer 30 leden.
o   Een vereniging die afwisselende optredens verzorgt. Van (theater)concerten tot kerkdiensten, van mars-optredens tot podiumconcoursen, en de vierjaarlijkse deelname aan het Wereld Muziek Concours.
o   Een groeiende aanwas van slagwerkers met een gedegen slagwerkopleiding.
o   Een stabiele basis voor een langdurige en plezierige samenwerking.

Profielschets van de dirigent:

De dirigent:

o  … is creatief, initiatiefrijk, ondernemend en leidt met overwicht;
o  … is didactisch en sociaal vaardig met leden van alle leeftijden;
o  … heeft ervaring in de eerste divisie of een vergelijkbaar niveau;
o  … heeft respect voor de christelijke achtergrond van de vereniging en is bereid om aan dergelijk gerelateerde optredens mee te werken;
o  … kan een goede balans creëren tussen muzikaal presteren op hoog niveau, ontspanning en gezelligheid;
o  … heeft een duidelijke en meedenkende visie op de dagelijkse gang van zaken binnen het ensemble, zoals repertoire en partij-indeling;
o  … durft vernieuwend te zijn binnen de slagwerkmuziek.

De selectieprocedure bestaat uit een voorselectie van de sollicitanten, gevolgd door een gesprek met de sollicitatiecommissie. Hierop volgt een proefdirectie voor de overgebleven kandidaten. Na evaluatie met het ensemble volgt dan een eindselectie met een tweede proefdirectie voor de twee overgebleven sollicitanten.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen maandag 30 oktober en vrijdag 3 november 2017. Aansluitend worden de proefdirecties gehouden, vanaf donderdag 23 november 2017.

Graag ontvangen wij uw sollicitatiebrief met motivatie én CV uiterlijk maandag 16 oktober 2017 per e-mail onder vermelding van: “Vacature dirigent slagwerkensemble”. U kunt uw sollicitatiebrief richten ter attentie van de secretaris, Erna Makkinga: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

sdg