Opnieuw muziek-kennismakingsproject voor kinderen vanaf 8 jaar

Op dinsdag 30 januari wordt Ommen uit haar winterslaap gerukt. Op deze dag wordt namelijk het muziek-kennismakingsproject ‘De Muziekfabriek’ weer geopend.

In de Muziekfabriek vormen de deelnemende kinderen samen een echt orkest. Professionele muziekcoaches begeleiden de kinderen om hun eigen muziektalent te ontdekken. De kinderen zullen zich in zes weken voorbereiden op een groots en spetterend concert op vrijdag 23 maart in speelparadijs Octo4Kids.

Het project is gericht op kinderen van 8 – 12 jaar, die geen enkele ervaring met muziek hoeven te hebben (dat mag natuurlijk wel).

Muziek maken is erg gezond voor kinderen. Daarom vinden wij het belangrijk dat alle kinderen in Ommen de kans krijgen om een keer muziek te kunnen maken. De gemeente ondersteunt ons, waardoor de eigen bijdrage betaalbaar blijft. Het project is hierdoor voor iedereen toegankelijk. Voor slechts 15 euro kun je al meedoen.

In de Muziekfabriek krijgen de kinderen een echt instrument in bruikleen waar ze thuis ook op kunnen spelen. Er worden alleen blaas- en slagwerkinstrumenten gebruikt. Het verenigingsgebouw van muziekvereniging SDG aan de Korenmolen is de plaats waar de kinderen samen muziek gaan maken. Als een kind verder wil met muziek, kan het zich vervolgens aanmelden bij één van de Ommense muziekverenigingen die aangesloten zijn bij HaFaMO: De Bazuin, Crescendo, Kunst na Arbeid of SDG, of anderszins een muzikale carrière volgen. De eerste drempel is dan genomen.

De aanmelding is mogelijk tot 23 januari. Meld je aan op de website van HaFaMO, www.hafamo.nl/muziekfabriek of via www.ommenkids.nl.