17 maart, concoursdag te Zutphen. Een dag waar de leden van het A-orkest allemaal naar toegeleefd hebben. Tijdens de try-out in Wilsum hoorden we al dat de concourswerken er goed in zaten, maar ook dat er nog wat werk te verzetten viel. Nog 14 dagen voor maestro Marten van der Wal om ons bij te schaven en op te poetsen...

Om 14.00 uur vertrokken we richting de Hanzehof. Onderweg zat de sfeer er goed in. Om 15.10 uur kwamen we aan in Zutphen. Mooi op tijd om even rustig rond te kijken en naar andere orkesten te luisteren. Om 17.00 uur mochten we inspelen. Zoals gebruikelijk zonder slagwerkers. Altijd even wennen, je mist dan toch wat.

18.00 uur zitten we klaar op het podium van de Hanzehof. Nu moet het gebeuren! En dat lukt ook! Zeer tevreden komen we van het podium af. Eigenlijk kan de dag nu al niet meer stuk. De meegereisde supporters zijn vol lof over ons optreden. Er is nog 1 orkest aan de beurt, daarna rest alleen de uitslag van de jury nog.

'Soli Deo Gloria Ommen, ik durf het bijna niet te zeggen' zegt de speaker. De spanning stijgt onder de SDG-leden en -aanhang. '1e werk: 94 punten, 2e werk: 90,67 punten. Gemiddeld 92,33 punten'. We ontploffen van vreugde!

In de bus terug naar Ommen worden de juryrapporten voorgelezen. De jury overlaadt ons met complimenten, alhoewel ze soms nog een kritische noot hebben. Goed trompetspel. Heel knap bugelspel. Fraai bariton/euphoniumregister. Prima scherp koper. Knap paukenspel. Last but not least Sopraansax van buitenaardse schoonheid.

We zijn ongelofelijk trots op wat we samen gepresteerd hebben! Het blijft dan ook nog lang onrustig in het SDG-gebouw...

Foto's A orkest Zutphen