Heb jij meegedaan aan de Muziekfabriek in Ommen? Doe dan nu mee met ons orkest Solikids! Solikids begint in april en deelname hieraan is gratis. Ook als je niet mee hebt gedaan aan de Muziekfabriek, maar het lijkt je wel heel erg leuk om kennis te maken met onze vereniging en verschillende instrumenten, dan kun je je aanmelden bij Mirjam van Elburg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Solikids is 10 weken lang samen muziek maken in een echt orkest, met een heus concert aan het eind!

Wat gaan we doen? Met Solikids ga je samen met andere kinderen muziek maken in een echt orkest en met een echte dirigent. Je gaat samen met de dirigent spelenderwijs aan de slag met het maken van muziek. Je kunt een instrument spelen dat je leuk vindt. Instrumenten die je kunt kiezen zijn bugel, trompet, hoorn, bariton, trombone en slagwerk.

Elke dinsdag gaan we met elkaar muziek maken. Dat is in ons verenigingsgebouw aan de Korenmolen. De tijd op dinsdag is van 16.45 tot 17.30 uur.

Naast samen muziek maken is het ook leuk dat wat we oefenen bij de Solikids in een echt concert kunnen laten horen aan ouders, vriendjes/vriendinnetjes en andere bekenden. We gaan met de Solikids optreden tijdens ons open huis op zaterdag 26 mei.

Geef je op voor Solikids! Wil jij meedoen in ons orkest Solikids? Geef je dan zo snel mogelijk op bij Mirjam van Elburg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je het al weet mag je ook aangeven welk instrument je wilt gaan spelen. En kun je nou echt niet op dinsdagmiddag, geef dit dan ook even door zodat we misschien iets anders kunnen regelen. Wanneer je nog vragen hebt, dan mag je die ook mailen.

Wie zijn wij? Soli Deo Gloria (SDG) Ommen is een muziekvereniging met een fanfare en een slagwerk afdeling. We zijn een actieve en gezellige vereniging met veel jeugdleden. Het hele jaar door organiseren we leuke optredens en activiteiten. De verschillende orkesten worden gedirigeerd door enthousiaste dirigenten. Zij zorgen ervoor dat we elke keer met plezier samen muziek kunnen maken. Ook vinden we een goede begeleiding van de kinderen erg belangrijk.

Onze vereniging biedt een muzikaal aanbod voor jong tot oud. Kinderen kunnen beginnen met Kleutermuziek (4,5 jaar), de blokfluitgroep (vanaf 6 jaar) en les op een instrument (vanaf 7,8 jaar). Naast de lessen wordt er samengespeeld in het C-, B- of A-orkest van de fanfare of van het slagwerk.