Zaterdagavond 14 april is er in het muziekgebouw van SDG Ommen een concert waarbij slagwerk centraal staat. Er kan genoten worden van optredens van het A-slagwerkensemble van de Vriezenveense Harmonie, het B- en het A-slagwerkensemble van SDG Ommen. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Het muziekgebouw van SDG is aan de Korenmolen 20 in Ommen.

Het A-slagwerkensemble van de Vriezenveense Harmonie staat onder leiding van dirigent Niek Kleinjan. Het ensemble is in voorbereiding op het podiumconcours dat op 8 december dit jaar in Etten-Leur plaatsvindt. Tijdens het concert wordt de compositie Windows of the Maloca van Jim Casella voor het eerst gespeeld.

De twee slagwerkensembles van SDG Ommen bereiden zich voor op de Open Nederlandse Kampioenschappen (ONSK) die op zaterdag 21 april worden gehouden in Barneveld. Het B-slagwerkensemble van SDG onder leiding van dirigent Roel Jan Jongsma speelt tijdens het concert The Legend of Mount Bromo van Neil van der Drift. Dit werk wordt op de ONSK in de basisklasse gespeeld.

Het A-slagwerkensemble van SDG treedt tijdens het concert voor de eerste keer op onder leiding van Simon Haakmeester. Hij is sinds 1 januari dit jaar de dirigent van het A-slagwerkensemble van SDG. Tijdens het concert op 14 april wordt de prachtige compositie Chasing Infinity van Nathan Daughtrey gespeeld. Dit werk wordt bij de ONSK uitgevoerd in de topklasse.

De Vriezenveense Harmonie en SDG Ommen nodigen iedereen van harte uit voor het concert op zaterdagavond 14 april.