Zaterdag 21 april hebben zowel het A- als het B-slagwerkensemble een geweldig resultaat behaald op de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) in Barneveld. Beide ensembles werden in hun  klasse tweede in de einduitslag.

Het B-slagwerkensemble onder leiding van dirigent Roel Jan Jongsma speelde op de ONSK de compositie The Legend of Mount Bromo van Neil van der Drift. In de basisklasse namen zeven verenigingen het tegen elkaar op. De B-slagwerkers behaalden 86,50 punten (op een schaal van 100) en eindigden daarmee tweede in de ranking.

Het A-slagwerkensemble speelde op de ONSK voor het eerst tijdens een wedstrijd onder leiding van dirigent Simon Haakmeester. Simon is sinds 1 januari dit jaar de dirigent van het A-slagwerkensemble en in vier maanden tijd is de prachtige compositie Chasing Infinity van Nathan Daughtrey ingestudeerd. Op de ONSK speelde het A-slagwerkensemble als eerste en daarmee had het ensemble de wereldpremière van Chasing Infinity.

Op de ONSK deden in de topklasse in totaal vijf verenigingen mee. Het A-slagwerkensemble behaalde een mooi puntenaantal van 93,50 (op een schaal van 100) en werd daarmee ook tweede in de ranking. Een geweldige beloning na vier maanden gezamenlijke inzet voor de ONSK!

  certificaat 1certificaat 2

Foto's klik hier