Na bijna een jaar van voorbereiding was het eindelijk zover. Vrijdag 1 juni stond er om 15.00 uur een bus klaar om ons naar Lauwersoog te brengen.

Veel jeugdleden hadden voor deze gelegenheid een uurtje eerder vrij gekregen van school om op tijd te kunnen vertrekken.

Na een voorspoedige busreis kwam het gezelschap bestaande uit leden van het jeugdorkest, het jeugdslagwerk en een handvol begeleiders aan in Lauwersoog waar we op de boot stapten naar Schiermonnikoog. Al op de boot was de herkenbaarheid van ´onze´ muzikanten groot. De voor deze gelegenheid aangeschafte rode sweaters sprongen in het oog.

Op Schiermonnikoog ging de hele groep wandelend naar camping de Kooiplaats. Dit lukte net voor de regenbuien. De groepen werden ingedeeld en de tenten ingericht. Het veld voor de tenten werd al snel gebruikt als voetbalveld, gezelligheid troef!

Na een goede nachtrust was er op tijd een gezamenlijk ontbijt en werden we met een bus naar het dorp gebracht waar het jeugdorkest om 10.00 uur haar festivaloptreden had. Aansluitend werd er in het dorp op de muziekkoepel een swingend optreden gegeven met muziekstukken als ´Hallo SDG´, ´Moves like Jagger´ en als spetterende afsluiting ´Can´t stop the feeling´.

De officiële, muzikale activiteiten zaten er op en de hele groep zette koers naar het strand. Hier is gevoetbald, geluncht, gezwommen, gekaart en veel gekletst. Ook zijn er leuke contacten gelegd met andere muziekverenigingen. Aan het eind van de middag is een gedeelte van de groep naar de camping teruggegaan terwijl de andere helft de uitslag van het festival afwachtte.

Het optreden van ons jeugdorkest werd beoordeeld met 81,5 punten. Een mooie 1e prijs.

Terug op de camping stond de barbecue aan en weer werd er veel gevoetbald en gekletst. Na een muzikaal onderonsje met een muziekvereniging uit Ouwsterhaule, die ook op de camping verbleven, was het tijd voor een hilarische bonte avond. De vuurkorf ging aan, de 50e verjaardag van Martin Makkinga (vader van onze jeugdleden Patrick en Ilse) werd gevierd en het bleef nog lang gezellig.

Zondagochtend rond 9.00 uur was het tijd voor het ontbijt, daarna werden tassen ingepakt en tenten schoongeveegd. Wandelend gingen we richting de boot en vanuit Lauwersoog gingen we met de bus terug naar Ommen.. Bij het muziekgebouw stonden vele ouders ons op te wachten, een grote opblaasbare Abraham voor de jarige maakte het ontvangst compleet.

Het was een zeer geslaagd jeugdweekend! Complimenten voor de mensen die dit weekend georganiseerd hebben!

Veel foto's!