Op zaterdag 1 december verzorgen ons A-orkest en het harmonieorkest van de Hoogeveense Harmonie een bijzonder HRFSTWND-concert op het podium van Theater De Tamboer te Hoogeveen. Aanvang van het concert is om 20.15 uur.

Onder leiding van Marten van der Wal brengt SDG een boeiend muzikaal programma ten gehore. Na het succesvolle concours van het A-orkest wordt opnieuw samengewerkt met sopraan Elske te Lindert in “I shall love but thee” van Jan van der Roost en “Ave Maria” van Astor Piazzolla. Verder hoort u de muzikale weergave van het dorp Vlierden in het uitdagende werk Fleodrodrum van Eric Swiggers. SDG sluit haar optreden af met het spectaculaire Asfalt Tango.

Na de pauze is het de beurt aan de Hoogeveense Harmonie onder leiding van dirigent Berjan Morsink. Het programma, onder de naam “Going Down Under”, biedt veel moois voor zowel de muzikanten als het publiek. De opening van het concert wordt alleen door de houtblazers gedaan in het werk “Ouverture for Woodwinds” van Phillip Sparke. Het grote werk dat de Hoogeveners uit gaan voeren is “Out Back” van Thomas Doss. Geïnspireerd door het prachtige Australische land heeft Thomas Doss een werkelijk prachtig werk geschreven waarbij de rol van de slagwerksectie groot is. Van de componist Percy Grainger wordt onder andere gespeeld “Childrens March: Over the Hills and far away”.

Kaarten zijn te verkrijgen via de kassa van Theater De Tamboer in

Hoogeveen: https://detamboer.nl/voorstellingen/hrfstwnd-2018