Op zaterdagavond 1 december viel er een bijzonder mooi programma te beluisteren in de Tamboer te Hoogeveen. In de concertserie HRFSTWND ging het fanfareorkest van Soli Deo Gloria uit Ommen op bezoek bij de noorderburen van de Hoogeveense Harmonie.

De Ommenaren onder leiding van Marten van der Wal lieten een afwisselend en veelzijdig programma horen. De SDG-ers maakten veel indruk met hun vertolking van Fleodrodum. De samenwerking met sopraan Elske te Lindert leverde bij menig toeschouwer kippenvel op. Het optreden werd afgesloten met een spetterende uitvoering van Asfalt Tango.

Na de pauze waren de Hoogeveners aan de beurt. Berjan Morsink ging met zijn muzikanten bijna letterlijk naar 'Down Under'. Er werden alleen nummers uit Australiƫ ten gehore gebracht. Zelfs Australische instrumenten zoals de didgeridoo en de bullroarer werden door de harmonie ingezet tijdens het toepasselijk genaamde stuk Outback.

De avond werd afgesloten met het officieuze volkslied van Austaliƫ: Waltzing Matilda Beide orkesten kregen na hun optreden een staande ovatie van de zaal en het publiek kon dan ook tevreden huiswaarts keren.

Klik hier voor foto's