Simon Haakmeester is vanaf het komende seizoen de nieuwe dirigent van ons B-slagwerkensemble. Simon (30) is woonachtig in Groningen en is sinds 1 januari 2018 ook dirigent van het A-slagwerkensemble van onze vereniging.

Simon Haakmeester (1988) is een Nederlandse slagwerker, dirigent, componist/arrangeur, workshopleider en docent. Als slagwerker treedt hij, met verschillende ensembles, regelmatig op in binnen- en buitenland. Momenteel houdt hij zich bezig met nieuwe muziek, cross-over projecten en improvisatie.

Simon is ook in de amateursector actief en heeft, naast dat hij lesgeeft, de leiding over de slagwerkgroepen van Concordia uit Middelstum. Tevens schrijft hij arrangementen en composities voor verschillende ensembles (voornamelijk slagwerk), dit doet hij op verzoek en uit eigen beweging.

Zijn Bachelor of Music heeft Simon aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen in 2015 met het predicaat cum laude behaald. In 2017 heeft hij zijn diploma voor de master opleiding New Audiences and Innovative Practices behaald (tevens aan het Prins Claus Conservatorium). Docenten: Joeke Hoekstra (Slagwerk), Luuk Nagtegaal (Slagwerk), Tatiana Koleva (Slagwerk), Guy Wood (Creative Leadership), Marc van Roon (Improvisatie).

Als vereniging hebben we in Simon Haakmeester een uitstekende dirigent en een waardige opvolger van Roel Jan Jongsma gevonden. Na een goede samenwerking van ruim 12 jaar neemt de vereniging afscheid van Roel Jan. Wij willen Roel Jan bedanken voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren en wensen hem veel succes met zijn nieuwe baan. Ook wensen wij Simon veel succes als nieuwe dirigent van het B-slagwerkensemble.