Vele Ommer muzikanten zaten 2 november gespannen te luisteren naar de persconferentie. 

In maart 2020 werd het Maestro-concert een dag van te voren afgeblazen i.v.m. strenge coronamaatregelen. Zou de geschiedenis zich herhalen? Het gebruik van de CoronaCheckApp was al verplicht gesteld door de overheid, gelukkig kwamen er geen aanvullende eisen bij. Het concert kon dus door gaan!

Voor het eerst in lange tijd was er geen apart jeugdconcert, alle onderdelen traden 's avonds op. Het concert werd geopend door het A-slagwerkensemble met Going Home: Theme of the Local Hero ter herinnering aan Karst Veurink. Daarna waren de jongste muzikanten van het C-orkest en het C-slagwerk aan de beurt. Omdat geen één onderdeel twee stukken achter elkaar speelde, zorgde dat voor een zeer afwisselend programma voor het publiek.
Er werd vooral veel film- en popmuziek gespeeld, zoals Mah-Na Mah-Na door het B-&C-slagwerk, Wellerman en Pink Panther door het B-orkest, Robin Hood: Prince of Thieves door het A-slagwerk en Hymn to the Fallen door het A-orkest. Maar er was ook ruimte voor andere muziek, Het A-slagwerk speelde Glacier, dat eigenlijk voor het World Music Contest bedoeld was maar nu tijdens de Europese Kampioenschappen in Rastede uitgevoerd zal worden. King Arthur, uitgevoerd door het B-orkest, vertelde het verhaal over de driehoeksverhouding tussen Arthur, Guinevere en Lancelot. 
Veel indruk maakte het B-slagwerk met het werk No Man's Land, dat ze ook hopen uit te voeren tijdens de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen op 27 november. 

IMG 6876 lr

Het C-orkest verraste het publiek door vanuit achter de zaal op te komen, terwijl ze uit het hoofd Farmhouse Rock speelden. Het thema werd na de pauze voortgezet met o.a. He Ho Jip, Queen Symphonic Highlights en Mission Impossible. De avond werd in stijl afgesloten door een gezamenlijk optreden afgesloten met Latin Gold en Swing Machine.

Meer foto's, klik hier