Dat verschillende uitoefeningen van cultuur samen kunnen komen in één concert was op zaterdag 14 mei te horen in de Carrousel in Ommen, dit allemaal binnen het thema Windkracht. Het was een ander concert dan u van ons gewend bent. Het publiek kon genieten van een afwisselend en verfrissend concert.

 De presentatie van het concert lag in handen van Bert Groothedde. Hij was de verbindende factor tussen de verschillende cultuurdisciplines.

Samen met het popkoor X-cream uit Dedemsvaart was er muzikaliteit te horen. Maar dit was niet het enige.  Riks Siemons van vliegermuseum Space Art vertelde over hoe de windkracht werkt bij het vliegeren. Promovendus religiewetenschapper Arjan Sterken nam het publiek mee in mythen en sagen rond het thema Windkracht. De lezing werd in dialect gedaan.

 Na de pauze was het de beurt aan de fanfare. Het A-orkest maakt onder de leiding van Marten van der Wal komende zomer haar debuut op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Het Windkrachtconcert gaf het orkest de gelegenheid om het gehele programma ten gehore te brengen en verder te bouwen richting het WMC. Stadsdichter Maxine Overweel en junior stadsdichter Brechtje van Dijk hadden prachtige gedichten geschreven die werden voordragen tijdens deze avond. Ook werden er informatieve filmpjes over de Ommer molens vertoond.

 Over het thema Windkracht is ook een poëziewedstrijd uitgeschreven voor de Ommer bevolking.

De winnaar van deze wedstrijd werd tijdens het concert bekend gemaakt, de jury bestaande uit Maxine Overweel en Brechtje van Dijk hadden het gedicht van Monique Everlo uitgekozen als winnaar.

Klik hier voor foto's