Voor een goed gevulde zaal gaven wij op zaterdag 5 november ons najaarsconcert in de Carrousel te Ommen. Alle onderdelen van de vereniging kwamen deze avond aan bod.

 

Het was niet alleen het debuut van de jongste jeugdleden van het C-fanfareorkest, ook voor dirigent Mathieu Vulto was het zijn eerste concert met SDG. Na het vertrek van Bert Groothedde is Mathieu een proefperiode aangegaan met SDG als dirigent van de B- en C-orkesten. Het B-slagwerkensemble, dat onlangs vierde is geworden op de Jeugd Sla-Je-Slag Cup, liet onder leiding van dirigent Simon Haakmeester het publiek genieten, van de werken welke op dit festival zijn uitgevoerd. 

 

Zowel het A-fanfareorkest als het A-slagwerkensemble lieten het publiek genieten van vele verschillende muziekstijlen. Dirigent Marten van der Wal en zijn muzikanten van het A-fanfareorkest brachten swingende popmuziek zoals de Beatles en Paradise, maar ook het ingetogen koraal Deep Harmony en het muziekwerk Modena.

 

Het A-slagwerkensemble en hun dirigent Simon Haakmeester nam het publiek mee in de voorbereiding op het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap door alvast een deel van het programma uit te voeren. Ook maakten ze veel indruk met het alleen op melodisch slagwerk gespeelde Remembrance Day. Het A- en B-slagwerkensemble bouwden een feestje met het door eigen slagwerker Obed Redder gearrangeerde Benny Hill thema. 

 

Al met al een mooie muzikale avond waar de vereniging met een goed gevoel op kan terug kijken.