Het zit erop! Het slotconcert van ‘Ben je betoeterd?! het volwassen leerorkest van SDG Ommen’ ligt achter ons en wat was het leuk!
Licht gespannen maar ook met heel veel plezier begonnen de deelnemers gisteren hun concert met een zaal vol publiek bestaande uit familie, vrienden, buren en andere SDG-ers. In een programma van circa 50 minuten lieten zij zien en horen wat ze de afgelopen weken geleerd hadden. Het plezier spatte er vanaf en dat werkte aanstekelijk want ook het publiek was enthousiast. Bloemen en zelfs spandoeken werden tevoorschijn gehaald om deelnemers aan te moedigen. Het publiek had ook een rol en werd met hulp van Maestro Andries Martens door het programma geleid. Toen voorzitter Marc Doedens een dankwoord had uitgesproken naar alle betrokkenen eindigde het concert met een toegift en een staande ovatie. En terecht!
10 Weken geleden begonnen de deelnemers aan hun reis in de wereld van het musiceren. Hoe stoer was het dat zij de uitdaging zijn aangegaan en bewezen hebben dat muziek maken niet gebonden is aan een leeftijd. Er is niets leuker dan samen muziek maken!
 De deelnemers werkten zich in het zweet,  hebben heel veel geoefend en het viel niet altijd mee. Niet alles ging meteen vlekkeloos en dat mag ook. Fouten mogen maken is ook een onderdeel van het leerproces en de deelnemers hebben er samen vaak met elkaar om gelachen. Maar toen na de 4e week een meerstemmig orkest de eerste echte muziekstukjes speelde, ontstond er ook trots. Trots op wat er met elkaar werd bereikt.
Dezelfde trots voelden we gisteren in de zaal. Bij de deelnemers, bij hun fans  en de projectgroep. Dank voor de mooie tijd samen. We zijn allemaal een prachtige ervaring rijker!