Jos Zegers is de nieuwe dirigent van het A-orkest van Soli Deo Gloria. De nieuwe muzikaal leider van SDG is 29 jaar oud en afkomstig uit Kerkrade. Momenteel is hij woonachtig in de provincie Friesland en daarom is hij bezig zijn werkterrein te verleggen naar het noorden van het land. Jos Zegers is de opvolger van Jan Schoonhoven die in juni, na een succesvolle periode van 16 jaar, afscheid nam van ons A-orkest.

Jos Zegers begon al op 8-jarige leeftijd met muziek maken. Hij groeide op bij de Harmonie St. Aemiliaan Bleijerheide te Kerkrade en bespeelde daar de hobo. In 2006 studeerde hij Cum Laude af voor het hoofdvak hobo uitvoerend musicus bij Hans Roerade, solo hoboïst van het Residentieorkest te Den Haag. Daarna studeerde hij HAFA-directie bij Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Deze opleiding sloot hij in mei 2011 cum laude af.
Sinds 2005 dirigeerde hij verschillende orkesten. Momenteel is hij als dirigent verbonden aan de Harmonie St Joseph te Nederweert en de Fanfare Aloysiana uit Landgraaf . En sinds kort is hij ook dirigent van fanfare "De Harmonie" te Akkrum. Daarnaast is hij als docent hobo verbonden aan de muziekschool van Herzogenrath (Duitsland) en bij diverse muziekverenigingen. 

Bestuur en leden van SDG denken in Jos Zegers een uitstekende dirigent en een waardige opvolger van Jan Schoonhoven te hebben gevonden. Jos zal met ingang van 16 oktober de muzikale leiding van het A-orkest van SDG op zich nemen. 

Jos